Hopp til innhold

"Helt natta" for Tora Berger

Tora Berger hadde sjansen til å sikre seg verdenscup-seieren sammenlagt, men skjøt seg bort i den avsluttende fellesstarten i Holmenkollen.

Video God start av Tora men sprakk på andre skyting

Natt og dag: Tora Berger åpnet perfekt, så sprakk hun

Berger lå 41 poeng bak finske Kaisa Mäkäräinen før rennet, og åpnet med en feilfri serie. Samtidig skjøt den finske jenta to bom.

Men så raknet det for Berger. Tre bom på den siste liggende skytingen ble fulgt opp med like mange på den første stående. Da hjalp det lite med en rask og feilfri sisteserie.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg klusset det bare bra til, sa Berger til NRK etter målgang.

Falt to plasser

Bommene førte ikke bare til at hun ikke vant verdenscupen, hun falt tvertimot to plasser.

- Jeg tenkte aldri på v-cupen sammenlagt. Det var det ikke noe poeng å få melding om det underveis, sa Berger, som er fornøyd med sesongen.

- Det startet litt vanskelig, men fra januar og ut har det gått veldig bra, sier Berger, som ikke ville byttet ut noen av verdenscupseirene med et indivduelt VM-gull.

- Jeg synes det er bedre å prestere godt over tid enn å prestere godt i ett enkelt løp, sier Berger.

Mäkäräinen hadde heller ingen stor dag. Men fire bom holdt iallfall til å holde Berger bak seg, både i det avsluttende rennet og i verdenscupen.

Ann Kristin Flatland bommet tre ganger, men ble likevel bare nummer 28 og tredje sist.

Video: Se Domratsjevas målgang og seier:

Video Darya Domracheva vant fellessterten i Holmenkollen

NRK.no fulgte rennet

Mål: Domratsjeva holder unna og vinner, tross tre bom. Bogalij-Titovs blir slått med 16 sekunder, og Olga Zaitseva med 25. Henkel tar fjerdeplassen.

Mäkäräinen kommer inn som nummer 15, og det holder i massevis. Berger kommer inn på plassen bak.

4. og siste skyting: Mäkäräinen skjøt fullt og sikret seg definitivt seieren i verdenscupen. Berger skyter også raskt og godt med fem treff. Men det er for seint.

4. og siste skyting: Domratsjeva skjøt sannsynligvis bort seieren med sine to bom. Også Henkel bommet to ganger, Bogalij én. Biaglij-Titovets går ut i tet, 8,1 foran Olga Zaitseva, som skjøt fullt.

9,3 km: Darja Domratsjeva fra Hviterusslan har tatt teten, 6,3 sekunder foran Bogalij.

3. skyting - den første stående: Bogalij skjøt fullt på nytt og leder. Mäkäräinen fikk to runder, men Berger fikk på nytt tre bom og er ute av v-cup-kampen.

"Helt natta"

- Dette var helt natta, sa kommentator Ola Lunde.

- Hun ble altfor ivrig, sa kommentator Liv Grete Poirée,

6,8 km: Det er uendret i teten. Russerne leder fortsatt , men Henkel har fått selskap av Darja Domratsjeva.

Berger sprakk

2. skyting: Berger bommet tre ganger. Der mistet hun overtaket i v-cup-kampen. Anna Bogalij leder foran Olga Zaitseva. Ingen av dem har bommet. Henkel holder tredjeplassen tross en bom.

Mäkäräinen skjøt feilfritt og gikk ut som nummer 16. Berger nr 19, 24 bak Mäkäräinen. Da går det mot finsk v-cup-seier.

4,3 km: Henkel har økt til 11,2. Berger er fortsatt nr 2, men har tre russiske jenter hakk i hæl. Mäkäräinen er nummer 25, 1.07 etter.

3,3 km: Henkel har økt sin ledelse til 9,8 sekunder på Berger, som nå er nummer to.

To bom på Mäkäräinen

Tora Berger traff perfekt på første serie, Mäkäräinen må ut i to strafferunder. Kan det bli spennende om v-cupen likevel? Men det er Andrea Henkel som leder, 2,7 sekunder foran Ekaterina Jurlova og 4 sekunder foran Berger.

Berger og Mäkäräinen kommer likt inn til første skyting.

Starten gikk klokka 14.00 Tora Berger og Ann Kristin Flatland er de eneste norske blant de 30 startende.

Distansen er 12,5 km, og det skal skytes fire serier - de to første liggende, de to siste stående.

Ettersom dette er sesongavslutning, skal alle verdenscup-trofeene deles ut etter dagens øvelser.

Finland har aldri vunnet et trofe i v-cupen i skiskyting. Men det gjør de kanskje i år, ettersom Kaisa Mäkäräinen leder med 41 sekunder på Tora Berger før dagens fellesstart.

Siste nytt

  • Reiten mister enda en lagvenninne i Chelsea: – En utrolig reise

    Guro Reitens Chelsea mister også storscorer Fran Kirby, som har besluttet å gi seg i klubben etter ni år.

    Den annonserte Chelsea i et videointervju med en gråtkvalt Kirby.

    – Det har vært en utrolig reise med alle dere. Takk for at dere har tatt dere av meg siden dag én, gjennom både tunge og fantastiske tider. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føles å spille foran dere, sier hun i videoen.

    Kirby er tidenes toppscorer for Chelseas kvinnelag med 115 mål på 205 kamper. På sin tid i klubben har hun vunnet 15 trofeer.

    Fredag ble det også klart at Maren Mjelde er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det er ikke kjent hva som blir neste stoppested for verken Mjelde eller Kirby. (NTB)

    Guro Reiten
    Foto: Reuters
  • Forsvareren om Gjert Ingebrigtsens trenerrolle: Skal holde seg i bakgrunnen

    I påvente av rettssaken akter Gjert Ingebrigtsen å fortsette som trener for utøverne han nå bistår, blant dem Narve Gilje Nordås.

    Friidrettstreneren er anklaget for mishandling i nære relasjoner. Tiltalen omfatter forhold knyttet til ett av friidrettsprofilens barn. Han erkjenner ikke straffskyld.

    Heidi Reisvang hos Elden Advokatfirma, som forsvarer Ingebrigtsen, sier friidrettstreneren i tiden som kommer vil fortsette trenergjerningen.

    – Så lenge utøverne presterer og opplever at samarbeidet i sum er mer positivt enn negativt, og de ønsker ham som trener, vil han fortsette å trene dem, sier Reisvang til NTB.

    Hun legger til at Ingebrigtsen vil forholde seg på en måte som er til det beste for utøverne i forbindelse med konkurranser og stevner og «i større grad være i bakgrunnen».

    – Han håper at så lenge han holder seg i bakgrunnen, vil mediene respektere det og ikke oppsøke han eller forfølge hans familie, legger hun til.

    Reisvang vil på spørsmål fra NTB ikke utdype ytterligere hva som ligger i at trenerprofilen skal holde seg mer i bakgrunnen, men sier:

    – Under stevnet i Spania (denne uken red.anm.) søkte han ingen oppmerksomhet, men holdt seg unna. Han ønsker at mediene nå skal la han og hans familie være i fred, respektere dette og ikke oppsøke på den måten som det er gjort hittil.

    På direkte spørsmål om Ingebrigtsen har vurdert å trekke seg som trener, svarer advokaten:

    – Ikke med mindre utgangpunktetene jeg har vært inne på endrer seg.

    Det er allerede kjent at Ingebrigtsen ikke vil få trenerakkreditering til sommerens to store mesterskap, EM og OL. (NTB)

    Gjert Ingebrigtsen
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Verstappen vant sprintkvalifiseringen i Miami: – Det føltes forferdelig

    Verdensmester Max Verstappen fortsetter å dominere Formel 1-sesongen. Fredag vant han sprintkvalifiseringen i Miami.

    Den nederlandske Red Bull-føreren noterte 1.27,641 i siste kvalifiseringsomgang og henviste Ferrari-fører Charles Leclerc til 2.-plass med 0,108 sekunds margin. Verstappens lagkamerat Sergio Pérez var 0,235 sekund bak ham.

    – For å være ærlig føltes det ganske forferdelig, men på en eller annen måte endte jeg øverst likevel. Jeg vet ikke hva som skjedde med de andre, sa Verstappen etterpå.

    Lørdag gjennomføres sesongens annet sprintløp. Verstappen vant det første i Shanghai for to uker siden.

    Han har også vunnet fire av de fem Grand Prix-løpene som er avviklet så langt og leder klart i sammendraget i jakten på sin fjerde VM-tittel på rad.

    Daniel Ricciardo i RB ble nummer fire i sprintkvalifiseringen, foran Carlos Sainz i Ferrari og Oscar Piastri i McLaren. Begge Mercedes-bilene ble utslått før siste kvalifiseringsomgang, og George Russell og Lewis Hamilton starter som nummer 11 og 12 i sprintløpet. (NTB)

    Max Verstappen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal