Hopp til innhold

Skuffet Håvard Bøkko tok EM-bronse

Håvard Bøkko endte på tredjeplass i skøyte-EM. Det er hallingdølen ikke fornøyd med - han hadde tatt mål av seg til å kjempe om gull.

Video Bra prestasjon av Bøkko på 10 000 m

Bra prestasjon av Bøkko på 10.000 m

- Totalt sett er jeg skuffet. Jeg hadde håpet å kjempe om gull, men jeg er litt for langt bak Sven Kramer, sa Håvard Bøkko til NRK etter at skøyte-EM var slutt.

- Selv om jeg tross alt får medalje, la han til, etter en greit gjennomført 10.000-meter på 14.02,83.

Bøkko gikk inn til bronse, også slått av Jan Blokjuijsen. Det var en stund uvisst om Jan Blokhujsen skulle bli disket, etetrsom han sparket bort en kloss i en innersving - dette er ikke lov.

Video: Se Blokhuijsens kloss-sparking (artikkelen fortsetter):

Video blokhuijsen sparket borti en kloss på 10 000 meter

Blokhuijsen sparket borti en kloss på 10 000 meter

- Nå skal jeg til Syden for å trene, sier Bøkko til NRK. Han prioriterer det i stedet for verdenscupløp i Salt Lake City om to uker.

Kramer var suveren i EM på utendørs-isen i Budapest. Han vant klart de tre lengste distansene. På 10.000 meter gikk han jevnt med Blokhuijsen halve løpet, sa tråkket han på gasspedalen og sa takk for følget.

Sverre Lunde Pedersen på pallen på 1500

Tidligere søndag var det Sverre Lunde Pedersen som ble det store norske navnet.

Junioren Sverre Lunde Pedersen gikk et kjempeløp på 1500 meter i skøyte-EM og ble nummer to bak Sven Kramer.

Video: Se Lunde Pedersens 1500-meter (artikkelen fortsetter):

Video Sterkt løp av Sverre Pedersen

Sterkt løp av Sverre Pedersen

Juniorløperen fra Fana i Bergen ristet av seg sin lille forkjølelse og gikk inn på 1.54,87 - en meget sterk tid under de rådende forholdene. Men da han var kommet i mål, visste ingen helt hvor sterk tiden egentlig var.

- Det gikk veldig bra hele veien. Jeg var på hugget i starten, klarte å bruke vinden og fikk en god rygg på siste runden. Dette er jeg fornøyd med, sa en meget glad Lunde Pedersen til NRK før de siste parene hadde gått.

- Jøsses. Dette er helt sykt, fikk han stammet fram da det var klart at han kunne bestige det nest øverste trinnet på seierspallen.

Lunde Pedersen gjennomførte også en patent 10.000 m på 14.21,61 som gav åttendeplass, og sjuendeplass sammenlagt.

- Jeg er overrasket. Jeg visste han var i form og hoppet han gikk seg litt opp i sammendraget. Men pallen hadde jeg ikke våget å håpe på, sier trener og pappa Jarle Pedersen.

Imponerende av Kramer

Sven Kramer var suveren, og var 89 hundredeler foran den norske junior-verdensmesteren. Kramer vant også 5000 m lørdag, og kan kanskje krone sitt sensasjonelle comeback med et EM-gull seinere søndag.

Da må han slå sin landsmann Jan Blokhuijsen med 1,12 sekunder på mila. Han slo Blokjuijsen med 0,95 i samløp på 1500-meteren.

Håvard Bøkko skuffet

Håvard Bøkko skuffet, og mistet den siste rest av sjanse til EM-gull med en svak 1500 på 1.56,35. Dat gav bare niendeplass. Han ble slått i samløp av latviske Haralds Silovs med nesten et helt sekund. Det førte også latvieren hårfint foran Bøkko i sammendraget, en forskjell tilsvarende to hundredeler på 10.000-meteren.

- Dette var ikke bra. Jeg er usikker på meg selv, og går ikke teknisk bra på skøyter for tiden, sa en skuffet Bøkko til NRK. - I tillegg er forholdene her litt bingo, legger han til.

- Å bli slått av en ukjent latvier er ikke godt nok. Nå må jeg bare gå for en bronse sammenlagt, men jeg kan ikke love noe. Jeg er for usikker, og vær og vind spiller en rolle, sier Bøkko.

- Håvard er ikke sjuk, og han går for medalje, sier sportssjefen i Bøkkos CBN-lag Eskil Ervik til NRK.

Kristian Reistad Fredriksen hadde en liten sjanse til å sikre seg en plass i VM i Moskva, men fikk det for tungt. Det endte på 1.59,19 og 17. plass, nesten tre sekunder unna den tiden han måtte gått på, selv med en god avslutning.

- Dette var ikke noe å skryte av, sa en misfornøyd Fredriksen til NRK. - Jeg var fornøyd med 500-meteren i går, resten av EM har ikke vært noe sers for meg, sa Fredriksen, som ikke får gå 10.000 m.

Forholdene i Budapest var like ille søndag som de to foregående dagene, med kraftige vindkast. Løperne fikk noen skikkelig motvindskuler på vekslingssiden. Tidene ble derfor nesten sensasjonelt svake for å være et EM.

Siste nytt

  • Tittelforsvareren ute av NHL-sluttspillet

    Dallas Stars slo kraftfullt tilbake i sluttspillserien mot regjerende NHL-mester Vegas Golden Knights og avgjorde i sjuende kamp.

    Det skjedde i en dramatisk kamp der Radek Faksa scoret vinnermålet tidlig i tredje periode. Stars hadde startet best av sju-serien elendig med to strake hjemmetap, men vant fire av de fem siste kampene.

    For Vegas-spillerne er det nå bare å forberede seg til neste sesong. I kvartfinalen skal Dallas opp mot Colorado Avalanche, som slo ut Winnipeg Jets i løpet av fem kamper.

    I Eastern Conference ser New York Rangers fortsatt ut som en klar tittelkandidat. Den svenske stjernen Mika Zibanejad scoret to ganger og noterte én assist da laget åpnet kvartfinalen med 4-3-seier over Carolina Hurricanes søndag. (NTB)

    Golden Knights Stars Hockey
    Foto: Brandon Wade / AP
  • Sjokkseier for Norris – slo Verstappen i Miami

    Lando Norris tok sin første Grand Prix-seier i Formel 1 da han vant søndagens løp i Miami foran verdensmester Max Verstappen.

    – Jeg elsker dere alle, jeg elsker dere, utbrøt en ekstatisk Lando Norris på lagradioen, sendt på Viaplay.

    Den 24-årige britiske McLaren-føreren hadde en rask bil og leverte ypperlig kjøring. Han hadde også hellet på sin side da Logan Sargeant forsvant ut av løpet og han fikk et gratis depotbesøk mens sikkerhetsbilen var ute.

    For på 29. runde krasjet Kevin Magnussen med den amerikanske hjemmefavoritten Logan Sargeant, som forsvant ut av løpet, og sikkerhetsbilen måtte ut. Det gagnet Norris, som etter å ha hatt femte startspor var i ledelse og kjørte meget raske rundetider.

    Han avverget Verstappens forsøk på å passere rett etter omstarten, og så kjørte Norris fra VM-lederen.

    Norris vant klart foran Red Bull-fører Verstappen, med Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz på de neste plassene.

    8XyRO3I6Vyo
    Foto: AFP
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal