Hopp til innhold

Bøkko skuffet - havnet utenfor pallen

Håvard Bøkkos håp om medalje brast med ett sekund på den avsluttende 10 000 meteren i Moskva. – VM er en skivebom for Bøkkos del, sier Even Wetten.

Video Skuffende 10 000m av Håvard Bøkko

VIDEO: Se innspurten av Håvard Bøkkos 10 000 meter.

NRK skøyteekspert Even Wetten var ikke nådig etter at Håvard Bøkko endte på en skuffende fjerdeplass i allround-VM i Moskva.

- Mesterskapet er mislykket for Håvard Bøkko. Jeg vil kalle det en skivebom, sier Wetten i etterkant av mennenes avsluttende 10 000 meter.

Selv om Bøkko var svært skuffet over fjerdeplassen, vil han ikke si seg enig i Wettens uttalelser.

– De andre utøverne er dessverre bedre enn meg. Det er utrolig bittert å være så nære en medalje, men jeg gjorde mitt beste, sier Håvard Bøkko til NRK etter fjerdeplassen.

I forkant av 10 000 meteren var han avhengig av at Koen Verweij tapte sitt forsprang ned til nordmannen, men slik gikk det ikke.

Selv om Bøkko gikk en grei 10 000 meter, og var nære å ta igjen Verweij, hadde sistnevnte fordelen av å gå på tidene til Bøkko. Mens Bøkko sluknet på sine to siste runder, hadde Verweij disponert kreftene perfekt.

På 10 000 meteren var nordmannen fattige ett sekund for sent ute. Dermed ble det Verwij som trakk det lengste strået i bronsekampen.

Bøkko gikk med det inn til en fjerdeplass på 10 000 meteren, og måtte ta til takke med fjerdeplass også i sammendraget. Dermed klarte ikke Bøkko å forsvare sølvmedaljen fra fjorårets allround-VM i Calgary.

Video For sterk for Håvard Bøkko

VIDEO: Koen Verweij ble for sterk for Håvard Bøkko. Se den spennende innspurten her.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Sven Kramer gikk til topps på 10 000 meteren, og tok gullet sammenlagt. Dermed tok den overlegne nederlenderen sin femte VM-tittel i karrieren, og ble med det historisk.

Lunde Pedersen imponerte:

Sverre Lunde Pedersen har hatt et imponerende mesterskap i Russland, og fortsatte de overraskende gode resultatene også på den avsluttende distansen. 19-åringen gikk inn til en meget sterk syvendeplass, og endte med det på en glimrende 8.-plass i sammendraget.

Jeg er utrolig godt fornøyd med 10 000 meteren. Innsatsen har vært god i alle løpene, og det er strålende at jeg forbedret min egen 10 000 metersrekors med nesten 26 sekunder!, sier Lunde Pedersen.

Lunde Pedersen

Sverre Lunde Pedersen leverte et strålende mesterskap: - Jeg føler jeg er i rute til å klatre enda mer på resultatlistene fremover, sier Lunde Pedersen til NRK.

Unggutten, som endte på en fjortendeplass under fjorårets allround-VM, leverte med det sitt beste seniormesterskap i karrieren.

Selv om 19-åringen fremdeles er å betrakte som juniorløper, gikk han respektløst til verks. Tidligere søndag ble det en knallsterk femteplass på 1500 meteren, og lørdag tok han ellevte- og syvendeplass på henholdsvis 500 og 5000 meteren.

– Jeg føler jeg er i rute til å klatre ytterligere på resultatlistene i tiden som kommer, sier Lunde Pedersen.

Njåtun: – Over all forventning!

I kvinneklassen endte Ida Njåtun på tiendeplass på den avsluttende 5000 meteren i allround-VM i russiske Moskva, og falt med det ned fra sjette- til syvendeplass i sammendraget. Njåtun var likevel i ekstase over sluttplasseringen.

– Dette var kjempegøy! Jeg skulle bare ut og ha det gøy, egentlig, og så kommer jeg på 7.plass i allround-VM. Helt utrolig, sier Njåtun til NRK.

Den sterke syvendeplassen er de norske skøytejentenes beste plassering siden Maren Haugli gikk inn til femteplass for seks år siden.

– Jeg er veldig overrasket, faktisk. Jeg hadde aldri trodd dette på forhånd, og jeg må innrømme at dette er over all forventning, sier Njåtun.

Ida Njåtun

Ida Njåtun var strålende fornøyd med syvendeplassen allround-VM. – Jeg hadde ikke trodd dette på forhånd, sa Njåtun til NRK.

Mye av grunnlaget for syvendeplassen i sammendraget ble lagt under 1500 meteren tidlig søndag.

Njåtun lå på niendeplass i sammendraget før løpet, men en strålende femteplass løftet Njåtun på den sammenlagte resultatlisten. Dermed avanserte Njåtun fra niende- til sjetteplass før den avsluttende 5000 meteren.

Hege Bøkko fikk det ikke til å stemme i Moskva, og endte på en 15.-plass totalt. Dermed fikk hun heller ikke gå den avsluttende 5000 meteren.

Også i kvinneklassen ble det nederlansk VM-gull. Ireen Wüst gikk til topps i sammendraget foran tsjekkiske Martina Sábliková, mens kanadiske Christine Nesbitt tok bronsemedaljen.

Siste nytt

  • Verstappen vant i Kina

    Max Verstappen vant Formel-1-sprinten i Kina natt til lørdag norsk tid.

    Han slo Lewis Hamilton med 13,043 sekunder.

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal