Hopp til innhold

Storspillet kan gi jubelkontrakt for «Zucca»

Manageren bekrefter at Mats Zuccarello Aasen (26) skal forhandle om ny kontrakt med New York Rangers til sommeren. Nordmannens gode prestasjoner kan gi en betydelig lønnsøkning.

Zuccarello Rangers

Måljubel kan gi jubelkontrakt for Mats Zuccarello Aasen i New York Rangers.

Foto: ELSA / Afp

Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers ble natt til fredag klare for Stanley Cup-finale.

Kevin Skabo

Kevin Skabo er Mats Zuccarello Aasens manager.

Foto: NRK

Etter sesongen venter kontraktsforhandlinger for Zuccarello Aasen som har vist seg fram som en av de viktigste spillerne i New York Rangers i år.

– Han signerte ettårskontrakt i fjor sommer. Jeg er ikke ansvarlig for kontraktsforhandlingene, men jeg kan i alle fall bekrefte at han har ekstremt mye bedre forhandlingskort på hånden nå enn han noen gang har hatt tidligere, forteller Aasens manager Kevin Skabo til NRK.

Langt under lønnstoppen

Kontrakten Zuccarello undertegnet i fjor sommer ga ham en årslønn på rundt sju millioner norske kroner. Til sammenligning tjener den best betalte angrepsspilleren i Rangers, Rick Nash, rundt 48 millioner norske kroner i året.

Stjernekeeperen Henrik Lundqvist er klubbens best betalte spiller med en årslønn på nærmere 53 millioner norske kroner.

Dermed er det grunn til å tro at Zuccarello kan stå foran et kraftig lønnshopp over sommeren.

Kontraktsforhandlingene er det Erik Ryman, Zuccarello Aasens svenske agent, som tar seg av.

Tenker langsiktig

– Vi har ikke begynt noen forhandlinger ennå, så jeg kan ikke si noe om hva det blir til, forteller Ryman, som er enig i Skabos analyse av forhandlingssituasjonen.

I fjor valgte Zuccarello Aasen og Ryman å gå for en ettårskontrakt, men denne gangen kommer de til å søke en kontrakt som strekker seg lenger enn som så.

– Vi la en plan i fjor sommer, og jeg er så glad for Mats sin skyld at det har gått så bra. Han trives svært godt i New York, er fortsatt ung og kommer til å utvikle seg videre. Det er naturlig for oss å tenke trygghet i flere år fremover, forteller Ryman til NRK.

New York Rangers har førsterett på Zuccarello Aasen også neste sesong, og kommer høyst sannsynlig til å bli i klubben. Hvor mye de har råd til å betale ham vil avhenge av flere ting.

Hvilke spillere som kommer inn og hvem som forsvinner har mye å si, fordi NHL-klubber opererer med lønnstak. Klubben kan ikke bruke mer enn en bestemt sum på lønninger, og må fordele det de har disponibelt på alle spillerne de rår over.

Fortjent skryt

Ødegaard

Henrik Ødegaard har spilt med Mats Zuccarello Aasen i flere år.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

I Norge er New York Rangers omtrent blitt synonymt med Zuccarello i løpet av sesongen, men manager Kevin Skabo mener omtalen er velfortjent.

– Han har en ekstremt stor standing i klubben. Han har blitt en stor stjerne i løpet av dette året. Statistikken taler for seg selv, sier Skabo og argumenterer videre for sitt syn:

– Han var den spilleren i Rangers som leverte flest poeng i grunnspillet. Han var den spilleren i Rangers som mottok det jeg vil kalle fansens pris, Steven McDonald-prisen. Han har hatt en sesong nå der han har spilt seg inn i hjertene til Rangers-fans og New Yorkere generelt. Ja, han får veldig mye positiv omtale i norske medier, men det er rett og slett fortjent ut fra det han har prestert i år, sier Skabo.

Ingen begrensninger

Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen var stor for Frisk Asken og trener Sune Bergman i 2008.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Henrik Ødegaard har spilt ishockey med Zuccarello Aasen i flere år, først på skolenivå og så i Frisk Asker. Nå spiller han også i USA hvor han i år har fartet mellom Chicago Wolves i AHL (nivået under NHL) og Missouri Mavericks på tredje øverste nivå.

Ødegaard har selv erfart hvor beinhard konkurranse det er om å spille seg inn i verdens største ishockeyliga.

– Når man kommer til USA, så skjønner man hvor mange spillere det er her. Hvor mange som slåss for å komme dit Mats er nå, forteller Ødegaard til NRK.

Ødegaard mener det ikke er tilfeldig at Zuccarello Aasen har kommet dit han er nå – som en av Rangers viktigste offensive spillere.

– Han har alltid vært et ekstremt balltalent, og kunne blitt god i hva som helst. Han har alltid hatt det moro med hockey, og selv om man ikke har tenkt spesielt på Stanley Cup-finale, så så man ingen begrensninger for han, sier Ødegaard.

Opptatt av laget

Den siste sesongen Mats Zuccarello Aasen spilte i Norge var i 2007/08. Da vant Frisk Asker seriegullet under ledelse av Sune Bergman.

– Mats er nysgjerrig, hockeyinteressert, og alltid interessert i å gjøre laget og seg selv bedre, sier Bergman til NRK.

Selv om Bergman tidlig forsto at Aasen måtte ut av Norge for å utvikle seg videre, har han gode minner fra samarbeidet.

– Det var veldig stimulerende å være trener for en sånn spiller. Han har så bra teknikk og spilleforståelse at han mer enn kompenserer for størrelsen, sier Bergman.

Siste nytt

  • Syklist Jonas Vingegaard utskrevet fra sykehus etter skrekkvelten i Baskerland

    Sykkelstjernen Jonas Vingegaard er ute av sykehuset etter den stygge krasjen i Baskerland rundt for tolv dager siden.

    Vingegaards lag Visma opplyser om nyheten på X.

    Vingegaard takker i samme melding for all støtten han har fått siden velten.

    Dansken havnet på sykehus med omfattende skader for halvannen uke siden. i tillegg til kragebeinsbrudd og flere ribbeinsbrudd fikk Vingegaard også påvist punktert lunge og en betennelse i lungevevet.

    27 år gamle Vingegaard har vunnet Tour de France de to siste årene. Nå ser det ut til at den kommende perioden vil handle om å rekke årets utgave av Touren. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: Team Visma-Lease a Bike/X
  • Norge medarrangør av VM 2031 for menn

    Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har tildelt håndball-VM for menn til Norge, Danmark og Island. Vertskapsbyer er ikke klart.

    – Det blir et mesterskap hvor vi viser fram bredden i nordisk håndball, kultur og folkeliv. Danmark har vi samarbeidet med flere ganger allerede, mens det blir spennende å utvikle vennskapet med Island på nye måter. Vi gleder oss, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

    Norge er også medarrangør av VM i 2025 for menn. Mesterskapet da skal da arrangeres sammen med Danmark og Kroatia, med finale i Telenor Arena.

    EM i 2026 for menn skal også spilles i Norge, da med Danmark og Sverige som medarrangør.

    I tillegg skal EM i 2028 for kvinner spilles i Norge, Danmark og Sverige.

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Tidligere Liverpool-spiller suspendert av eget lag

    Naby Keïtas tid i Liverpool ble preget av skader og midtbanespilleren har heller ikke blitt en suksess i Werder Bremen denne sesongen. Keïta var ikke i troppen da Werder Bremen tapte 0-5 mot Bayer Leverkusen søndag og nå er han suspendert ut sesongen.

    Ifølge sportsdirektør Clemen Fritz droppet Keïta å bli med i lagbussen da han fikk vite at han var tiltenkt en plass på benken i søndagens kamp.

    Keïta har selv avvist at det er tilfellet, men tirsdag har Werder Bremen likevel altså valgt å suspendere ham.

    – Nabys oppførsel kan ikke tolereres av oss som klubb. Han sviktet laget og satte seg selv foran laget. Det kan vi ikke tillate, sier Fritz.

    Werder Bremen har ilagt Keïta en bot og han får verken trene med laget eller tilbringe tid i lagets garderobe fremover.

    Keita
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal