Brann tapte alt på overtid: – Går ikke an å sette ord på skuffelsen

Nedturen fortsetter for Brann. Tre minutter før slutt hadde de tre etterlengtede poeng i bagasjen, men mistet alt da de kollapset på overtid.

Glede

Det var Lillestrøm som kunne juble til slutt. Brann ledet 3-2 med tre minutter igjen å spille, men tapte alt på overtid.

norling

Rikard Norling så eget lag tape alle poengene på overtid mot Lillestrøm.

For å unngå nedrykk må Brann starte å vinne kamper. Lenge så de ut til å gjøre akkurat det, men laget mistet seiren da både Fred Friday og Petter Vaagan Moen scoret på overtid for Lillestrøm.

Lillestrøm ledet 2-0, Brann snudde til 2-3, før Lillestrøm igjen snudde kampen og vant 4-3. Brann-spillerne lå strødd på gresset etter sjokktapet mot Lillestrøm.

– Det går ikke an å sette ord på skuffelsen. Vi gjør mye bra, men har ikke flyten i viktige situasjoner på slutten av kampen. Det er litt symptomatisk at det blir slik, sa Brann-trener Rikard Norling, som nesten ikke kunne forstå hva som hadde skjedd.

Det gjorde heller ikke Jakob Orlov, som lenge så ut til å bli matchvinner.

– Stemningen i garderoben er ikke helt på topp. Det er tungt å tape kampen, sa Orlov, som slet med å uttrykke seg etter overtidstapet.

Petter Vaagan Moen spilte i Brann fra 2006 til 2010, og føler med gamleklubben i den tøffe perioden de er inne i.

– Det er tøft å se at de er der de er. Jeg føler selvfølgelig med dem, men vi trengte denne seieren og akkurat nå er det veldig deilig, sa han da seieren var et faktum.

Tente håpet før pause

Ti minutter før pause ble Lillestrøm tildelt et soleklart straffespark. Stephane Badji felte Petter Vaagan Moen på en klønete måte og «Mjøsas Beckham», som Vaagan Moen er blitt kalt, stilte seg opp for ta straffesparket. Han plasserte ballen sikkert helt nede i keepers høyre hjørne.

Fem minutter senere økte Lillestrøm ledelsen med nok et dødballmål – denne gangen på frispark. Marius Lundemoen viste frem sin ypperlige frisparkfot og skrudde ballen lekkert i hjørnet fra 20 meter. Piotr Leciejewski fikk en finger på ballen, men til ingen nytte.

Like før pause tente Brann håpet om å komme tilbake. Erik Huseklepp gikk ut til hjørneflagget i håp om å kunne assistere enn av medspillerne som stod klar i feltet. I stedet skrudde ballen via LSK-keeper Arnold Origi og rett i mål. Origi gikk i en duell med en lagkamerat og sammen ødela de for hverandre.

Brann snudde kampen

Brann var friske i starten av andreomgang og kom til en stor sjanse med en gang. Amin Askar fyrte av mot lengste hjørne, men en Origi i full strekk fikk avverget.

Brann opprettholdte presset utover i omgangen og kom til flere farligheter. Etter 70 minutter fikk bergenserne uttelling ved 20 år gamle Kristoffer Barmen. Unggutten fikk stå umarkert i feltet og satt ballen enkelt i mål.

Minuttet etter smalt det igjen fra Brann. Denne gangen var det Amin Askar som på flott vis crosset ballen inn i feltet til Jakob Orlov. Svensken var sterk i lufta og headet ballen kontrollert i hjørnet. Brann hadde snudd kampen fra 2-0 til 2-3 på bortebane.

Straffet etter utvisning

Ti minutter før slutt ødela muligens Daniel Mosjov det for Brann. Han fikk sitt andre gule kort for kvelden og ble sendt i garderoben.

På overtid scoret Lillestrøm to mål og Brann fortsetter veien mot nedrykk. Fred Friday scoret sitt første eliteseriemål da han skøt via Erlend Hanstveits fot og i mål i det 91 minutt. To minutter senere senket Petter Vaagan Moen sine tidligere lagkamerater. Midtbanespilleren vendte opp og banket ballen uttagbart i lengste hjørne.

Brann beholder 15. plassen og styrer mot nedrykk, mens Lillestrøm tok tre poeng som gjør at de nærmer seg en medaljeplass.

• Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

* To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

* Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

* To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

Otfs84t2WGM
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

Leverkusen-jubel mot West Ham
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.