Hopp til innhold

Åpner for VM: – Drar kun hvis jeg kan ta medalje

SÖLDEN/OSLO (NRK.no): Aksel Lund Svindal håper fortsatt han kan rekke årets store mål, til tross for at han har pådratt seg en skade mange tror vil ødelegge hele sesongen hans.

Aksel Lund Svindal har fortsatt håp om å kjøre alpin-VM i februar til tross for avrevet akilles. Han vet det blir vanskelig, men gir ikke opp ennå.

SE VIDEO: Aksel Lund Svindal hørte at det smalt i foten og sier han umiddelbart skjønte hva som hadde skjedd.

PÅ SYKEHUSET: Her er Aksel Lund Svindal etter operasjonen søndag. Bildet publiseres med tillatelse f

PÅ SYKEHUSET: Her er Aksel Lund Svindal etter operasjonen søndag. Bildet publiseres med tillatelse fra Svindal.

Foto: Instagram/Privat

– Det er mye som skjer nå. Dette forandrer planene mine veldig drastisk. Men nå har det skjedd, så jeg kan ikke gjøre så mye med det, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

Mandag møtte han pressen for å fortelle mer om skadesituasjonen. Søndag kom meldingen om at det norske alpintessets akillessene er røket. Han vil trenge minst tre månder på sidelinjen. Dermed kan hele seongen bli spolert.

– Som jeg har sagt. «Shit happens», sier Svindal.

– Hørte et «boom»

31-åringen har rukket å fordøye hendelsen, og virker å ha forsonet seg med at vinteren blir annerledes enn han hadde tenkt.

– Jeg har ikke tenkt å stresse. Det som har skjedd har skjedd. Jeg må bare ta tiden til hjelp, forklarer han.

I februar er det VM i alpint. Svindal sier han ikke helt har gitt opp å kunne stille til start.

– Men hvis jeg skal dit, så skal det være en sjanse for at jeg kan ta medaljer. Det må være sånn av respekt for lagkameratene mine. Og det vet vi ikke før i slutten av januar. Alt må gå helt perfekt for seg dersom jeg skal kunne klare det, sier han.

Det er akillessenen i venstre ben som har røket. Det skjedde under en barmarkstrening i Sölden i Østerrike lørdag ettermiddag. Svindal og lagkompisene trikset med en fotball da det plutselig smalt i foten.

Aksel Lund Svindal på pressekonferanse

PÅ PRESSEKONFERANSE: Svindal på mandagens pressekonferanse i Sölden.

Foto: Tommy Barstein / NRK

– Jeg hørte et «boom» og skjønte med det samme hva som hadde skjedd, forteller Svindal.

Trodde han tullet

De andre på laget trodde imidlertid han tullet da han sa han måtte komme seg til hotellet med det samme.

– Jeg tror ikke de trodde på meg, for jeg satte meg bare ned og tok på foten. Det var ikke så veldig vondt. Det var derfor jeg ble litt overrasket da jeg fikk vite at den var røket tvers av.

Alpinstjernen umiddelbart kjørt til et sykehus i Innsbruck for nærmere undersøkelser.

Han ble operert kort tid etterpå.

– Det kunne ikke ha vært et dårligere tidspunkt. Skikkelig dårlig timing, men nå har det skjedd. Jeg blir ikke raskere klar om jeg går å irriterer meg over dette her. Det får ta den tiden det trenger.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal