Hopp til innhold

Åpner for VM: – Drar kun hvis jeg kan ta medalje

SÖLDEN/OSLO (NRK.no): Aksel Lund Svindal håper fortsatt han kan rekke årets store mål, til tross for at han har pådratt seg en skade mange tror vil ødelegge hele sesongen hans.

Aksel Lund Svindal har fortsatt håp om å kjøre alpin-VM i februar til tross for avrevet akilles. Han vet det blir vanskelig, men gir ikke opp ennå.

SE VIDEO: Aksel Lund Svindal hørte at det smalt i foten og sier han umiddelbart skjønte hva som hadde skjedd.

PÅ SYKEHUSET: Her er Aksel Lund Svindal etter operasjonen søndag. Bildet publiseres med tillatelse f

PÅ SYKEHUSET: Her er Aksel Lund Svindal etter operasjonen søndag. Bildet publiseres med tillatelse fra Svindal.

Foto: Instagram/Privat

– Det er mye som skjer nå. Dette forandrer planene mine veldig drastisk. Men nå har det skjedd, så jeg kan ikke gjøre så mye med det, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

Mandag møtte han pressen for å fortelle mer om skadesituasjonen. Søndag kom meldingen om at det norske alpintessets akillessene er røket. Han vil trenge minst tre månder på sidelinjen. Dermed kan hele seongen bli spolert.

– Som jeg har sagt. «Shit happens», sier Svindal.

– Hørte et «boom»

31-åringen har rukket å fordøye hendelsen, og virker å ha forsonet seg med at vinteren blir annerledes enn han hadde tenkt.

– Jeg har ikke tenkt å stresse. Det som har skjedd har skjedd. Jeg må bare ta tiden til hjelp, forklarer han.

I februar er det VM i alpint. Svindal sier han ikke helt har gitt opp å kunne stille til start.

– Men hvis jeg skal dit, så skal det være en sjanse for at jeg kan ta medaljer. Det må være sånn av respekt for lagkameratene mine. Og det vet vi ikke før i slutten av januar. Alt må gå helt perfekt for seg dersom jeg skal kunne klare det, sier han.

Det er akillessenen i venstre ben som har røket. Det skjedde under en barmarkstrening i Sölden i Østerrike lørdag ettermiddag. Svindal og lagkompisene trikset med en fotball da det plutselig smalt i foten.

Aksel Lund Svindal på pressekonferanse

PÅ PRESSEKONFERANSE: Svindal på mandagens pressekonferanse i Sölden.

Foto: Tommy Barstein / NRK

– Jeg hørte et «boom» og skjønte med det samme hva som hadde skjedd, forteller Svindal.

Trodde han tullet

De andre på laget trodde imidlertid han tullet da han sa han måtte komme seg til hotellet med det samme.

– Jeg tror ikke de trodde på meg, for jeg satte meg bare ned og tok på foten. Det var ikke så veldig vondt. Det var derfor jeg ble litt overrasket da jeg fikk vite at den var røket tvers av.

Alpinstjernen umiddelbart kjørt til et sykehus i Innsbruck for nærmere undersøkelser.

Han ble operert kort tid etterpå.

– Det kunne ikke ha vært et dårligere tidspunkt. Skikkelig dårlig timing, men nå har det skjedd. Jeg blir ikke raskere klar om jeg går å irriterer meg over dette her. Det får ta den tiden det trenger.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal