Hopp til innhold

Her er Boasson Hagen på sykkeltur igjen

Mandag tok Edvald Boasson Hagen sin første sykkeltur etter den stygge velten i Belgia.

Edvald Boasson Hagen

Mandag var Edvald Boasson Hagen tilbake på sykkelsetet.

Foto: Svein Ommundsen / NRK

– Det går greit, men kjenner det i humper og når jeg står oppreist er det litt vondt. Det er naturlig en drøy uke etter skaden. Det går overraskende bra, jeg kan ikke klage da, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

Mandag var 23-åringen på sin første utendørstur sykkeltur etter den stygge velten i Beliga, der tre ribbein ble brukket.

Les også: – Han slo kollbøtte og traff et tre eller et skilt

Før helgen hadde han prøvd seg på lett trening innendørs på rulle, men mandag var det tid for en tur på asfalt.

– Når man føler seg klar er det bare å prøve. Det er greit å prøve så tidlig som mulig, men man må ikke stresse så skaden blir verre, sier han.

Frykter ikke for formen

Når skaden først skulle komme, kom den relativt beleilig for 23-åringen.

– Jeg skulle ha en rolig periode nå uansett. Nå trener jeg så mye jeg føler jeg kan og tar det med ro. Jeg håper å være klar til løp igjen i midten av mai, sier han.

Boasson Hagen frykter ikke for formen etter det korte skadeoppholdet.

– Med en uke har jeg ikke mistet så mye på formen. Får jeg en bra treningsperiode før neste konkurranse er den tilbake, men noen toppform kan jeg ikke love, sier den beskjedne syklisten.

Tar en dag av gangen

Bradley Wiggins

Edvald Boasson Hagen sykler for Bradley Wiggins på Team Sky, men håper å få sjansen til en entappesier på Tour de France.

Foto: Bas Czerwinski / Ap

Hvordan løpsopplegget blir frem mot sommerens store mål, Tour de France, er ennå ikke helt klart.

– Planen er å kjøre Tour of California i midten av mai, men jeg må snakke med laget og se an formen etter hvert. Det er litt åpent ennå, sier han og fortsetter.

– I California er det mye opp og ned og i høyden, det er hardt å starte på. Hvis jeg er i form starter jeg, er det for tidlig starter jeg med et løp som ikke er altfor tøft.

Alternativt vurderer syklisten Tour de Picardie eller Bayern Rundfahrt.

23-åringen stresser ikke med suksessen, men håper det blir noen muligheter til å skinne i Tour de France. Da håper han toppformen er på plass.

– Bradley Wiggins er kaptein i Tour de France, så vi sykler for ham. Men jeg håper på egne sjanser på enkeltetapper og mulighet til en etappeseier, sier han.

Video Edvald Boasson Hagen tester formen

Edvald Boasson Hagen tester formen

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Palestina får taletid på Fifa-kongressen – ber om at Israel utestenges

    Palestinas fotballforbund mener at Israel diskriminerer palestinere og ber på det grunnlaget om at Fifa suspenderer eller utestenger Israels fotballforbund.

    Det kommer fram i et forslag Palestinas fotballforbund (PFA) vil legge fram for Fifa-kongressen i Bangkok 17. mai.

    Torsdag får NTB bekreftet fra Fifa at Palestinas fotballforbund får taletid på kongressen, der man også skal diskutere innkomne forslag fra de nasjonale forbundene.

    Palestinerne anklager Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

    Videre oppfordres Fifa til å presse Israels fotballforbund (IFA) når det gjelder den påståtte diskrimineringen og rasismen, samt at man fortsatt inkluderer lag fra de okkuperte palestinske områdene i sin egen liga.

    PFA ber Fifa om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe», og de sier at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

    Israels krig i Gaza har pågått siden 7. oktober.

    Gianni Infantino
    Foto: Torstein Bøe / NTB
  • Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

    Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

    Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

    De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

    Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

    De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

    Daniele De Rossi
    Foto: AP
  • Juventus dømt til å betale gigantbeløp til Ronaldo

    Juventus må betale Cristiano Ronaldo 9,7 millioner euro i ubetalt lønn fra 2020/2021-sesongen. Det tilsvarer 114 millioner norske kroner.

    Det kom fram da dommen ble opplest i en italiensk rettssal onsdag kveld, ifølge nyhetsbyrået AFP.

    Ronaldo, som spilte for Juventus fra 2018 til 2021, vant dermed fram med sin anke i saken som har vart i flere år.

    Han fikk imidlertid ikke fullt så mye som han ba om. Portugiseren krevde nesten det dobbelte.

    Sommeren 2021 gjorde Ronaldo overgang fra Juventus til Manchester United. Etter et mislykket opphold i England flyttet han videre til Al-Nassr i Saudi-Arabia.

    Juventus har nektet å kommentere saken, men har informert AFP om at klubben snart vil komme med en uttalelse.

    Ifølge det amerikanske finansmagasinet Forbes var Ronaldo den idrettsutøveren med høyest inntekt i 2023. Lønnen hans var da estimert til 136 millioner dollar. Det tilsvarer i overkant av én milliard norske kroner.

    Juventus, som er børsnotert, ble notert med et tap på 1,5 milliarder kroner i regnskapet for 2022/2023.

    (©NTB)

    Ronaldo
    Foto: - / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal