Hopp til innhold

- Min største dag i Tour de France

Thor Hushovd tok sin niende etappeseier i Tour de France fredag. Nordmannen syklet smilende og i ensom majestet den siste kilometeren.

Hushovd

Dette øyblikket kommer verken Thor Hushovd eller sykkelinteresserte nordmenn til å glemme: I ensom majestet sykler Hushovd først i mål på den 13. etappen av Tour de France 2011. Alt dette med verdensmestertrøya han vant i Australia for snart ett år siden.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Hushovd og Roy

Thor Hushovd og Jeremy Roy i brudd på den 13. etappen.

Foto: JOEL SAGET / Afp

- This is the best thing in my life! ropte Hushovd da han syklet forbi de norske journalistene sekunder etter etappeseieren.

Da var han nettopp ferdig med en enorm maktdemonstrasjon: Først gikk han i brudd, så rykket han opp et enormt fjell og så tok han igjen syklisten i front på egenhånd. Til slutt syklet han alene i mål.

- Dette er min største dag i Tour de France, sa han til NRK etter seieren.

Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, beskriver seieren som en av verdensmester Thor Hushovds aller største prestasjoner i en allerede imponerende karriere.

- Thor skulle "snuse" på brudd i dag. Må si han har god luktesans... Går inn i rekken som en av de største seirene i Thors "palmares", skriver Kvålsvoll på Twitter.

Hovedpersonen selv trodde det ikke var mulig å gjøre det han faktisk klarte.

- Jeg får frysninger nå. Jeg trodde det ikke var mulig å komme alene til mål , sa han i intervjuet med TV 2 etter seieren.

Også erkervival Mark Cavendish fullroste nordmannen.

- En utrolig prestasjon, sa «Cav» til NRK.

Sjefen: – Som en motorsykkel

Først gikk Hushovd i brudd med ti andre ryttere, blant andre Edvald Boasson Hagen, tidlig på etappen. Deretter rykket han fra utbrytergruppen opp til det 1709-meter høye fjellet Col d'Aubisque.

- Jeg gikk først for da var det vanskelig for de andre å henge på. Jeg kjente fjellet fra før og visste det ikke var så veldig bratt til å begynne med og tenkte at går det så går det, går det ikke har jeg i hvert fall prøvd, sa Hushovd.

Sportsdirektør i Hushovds Garmin-Cervélo-lag, Jonathan Vaughters, var full av beundring over Hushovds taktiske valg i bunn av det bratte fjellet:

- Han skaffet seg en buffer til de andre før den bratte stigningen, det var intelligent.

Et stykke opp i den bratte fjellsiden ble han imidlertid tatt igjen av franske Jeremy Roy. Nordmannen klarte ikke å følge franskmannene opp til toppen, men i utforkjøringen ned fra fjellet viste Thor Hushovd sine imponerende egenskaper som utforkjører og tok mer og mer innpå Roy. I en periode tok nordmannen inn hele 21 sekunder på bare fem kilometer.

Sportsdirektøren var ikke overrasket over nordmannens maktdemonstrasjon.

- Det er hans stil. Han er som en motorsykkel, sa sportsdirektøren til TV 2.

Hushovd: – Jeg koste meg

På flaten inn mot mål tok han så igjen den pinnnestive franskmannen og syklet i ensom majestet over mål.

- Jeg koste meg den siste kilometeren. Det var en utrolig god følelse å vinne med denne trøya (verdensmestertrøya), sa han til NRK.

PS! Edvald Boasson Hagen syklet også en kjempeetappe og endte på en bra sjette plass.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Glimt møter Lillestrøm i cupens 2. runde

    Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

    Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

    Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

    Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

    Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

    Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt (0-5)
    Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal