Hopp til innhold

Interessen rundt Boasson Hagen har eksplodert etter etappeseieren

Oppstyret rundt Edvald Boasson Hagen har vært stort etter hans prestasjoner i Tour de France, men selv tar 24-åringen det hele med knusende ro.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen har vært en populær mann under Tour de France, men Sky-rytteren tar den store interessen helt med ro.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Ja, jeg vet det er mange som følger med. Det er gøy at det er så mange som gjør det. Jeg setter pris på det, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

Etter etappeseieren i Tour de France har Edvald Boasson Hagens popularitet gått i været. Mye omtale i media, dobling av medlemstall på fansiden på Facebook og enormt med Twitter-meldinger om nordmannens prestasjoner er noe av det som har skjedd i løpet av rittet.

Samleside: Alt om Tour de France - resultater, løypekart og andre fakta

Selv med lange dager på sykkelsetet, merker Boasson Hagen oppstyret. Den sindige nordmannen tar likevel ikke av omstendigheten tatt i betraktning, men han har tatt sine forholdsregler for å verne om privatlivet.

– Jeg har skjult nummer og ikke åpen profil på Facebook. Da blir det ikke så mye, men noen rare henvendelser er det jo som kommer, sier han, uten å ville utdype det nærmere.

Utsolgt for Edvald-trøyer

Leder i Edvald Boasson Hagens supporterklubb, Tove Lillemoen, bekrefter at Edvald-feberen herjer.

– Vi har solgt så mange Edvald-trøyer, så nå er det helt tomt. Jeg hadde et ganske stort lager, men trøyene har gått veldig fort. Vi sendte inn hastebestilling før helga for å få flere, sier hun.

Det var Lillemoen som tok initiativ til å starte supportklubben for Boasson Hagen. Det skjedde allerede i 2005. Lillemoen beskriver ikke seg selv som genuint interessert i sykkel, men da det var en sambygdingen som gjorde det så bra i en stor verdensidrett ville hun markere det litt ekstra.

7. juli, datoen da Boasson Hagen tok sin første etappeseier i Tour de France, har omtrent gått inn i historebøkene som flaggdag i Rudsbygd.

Men det er ikke bare der Edvald-feberen raser.

– Slett ikke. Det kommer bestillinger fra hele landet, og det har også kommet forespørsler fra utlandet. Det er stor Edvald-interesse nedover i Europa, både fra Danmark, Polen og Belgia, sier Lillemoen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Boasson

7.juli tok Edvald Boasson Hagen sin første etappeseier i Tour de France. Hjemme i Rudsbygda er dagen blitt flaggdag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Og det er ikke bare den private supporterskaren som har kontaktet supportklubben.

– Det ser ut til at vi får en sponsor, uten at jeg kan si så mye mer om det. Men det viser at Edvald selger, sier Lillemoen.

Selv om Edvald-interessen kommer fra hele landet, er nok interessen spesielt stor hjemme i Rudsbygd.

Lillemoen

Leder i Edvald Boasson Hagens supporterklubb, Tove Lillemoen, intervjues av lokal-TV i forbindels med et tidligere ritt.

Foto: Privat

– Alle følger med, eldre og yngre, det er helt besynderlig hvordan han har grepet hjertet hos folk på måten han er på. Folk tar han til seg, sier Lillemoen.

Markedsverdi avhenger av laget

Sponsorguru Jacob Lund har også latt seg imponere av det Boasson Hagen har prestert på sykkelsetet. Likevel er ikke et ritt som Tour de France stedet der den unge Sky-rytteren kan øke sin markedsverdi, ifølge Lund.

– Markedsverdien avspeiler først og fremst hva lagets hans får til. Det er egentlig små rom for individuelle ting i en tour, for du må jobbe for laget. Den ene dagen er han opptrekker, en annen dag kan han spurte om seieren. Det er først og fremst i VM du får dokumentert din egen markedsverdi, sier Jacob Lund til nrk.no.

– Boasson Hagen har klart å bevise at han er blant verdens beste syklister, men jeg tror ikke det påvirker markedsverdien som sådan. Det er bare en befesting av posisjonen, sier Lund.

Høy verdi for nordmannen

Nordmannens kontrakt med Team Sky går ut etter 2012, da blir det nye møter ved forhandlingsbordet. Team Sky-sjefen har tidligere uttalt at de betaler det de må for å beholde Edvald, og det kan bli dyrt om nordmannen fortsetter å prestere som han har gjort i år.

Lund

Sponsorgurur Jacob Lund har latt seg imponere av Sky-syklisten, men tror VM er stedet der Boasson Hagen kan heve sin markedsverdi.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Les også:

Tror sprint-Edvald kan bli klatrer

– Han har etablert seg på verdenstopp nivå, og han har gode kort når han skal forhandle om ny kontrakt. Det er vanskelig å si hva som skjer frem til kontrakten hans går ut, og regnskapet han sitter med om halvannet år blir avgjørende da, sier Lund.

Les også:

Tidligere sykkelproff Dag Erik Pedersen mener Boasson Hagen allerede har en høy markedsverdi, uavhengig av de gode prestasjonene i årets Tour de France.

– Han er en rytter som vinner sykkelløp for laget sitt og tar en sju, åtte seiere i året. Det er i utgangspunktet utrolig verdifullt, og verdien til Edvald er allerede veldig høy, sier Pedersen.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal