Hopp til innhold

Kryptisk om feiring etter Glimt-revansj: – Jeg gidder ikke

Ruben Gabrielsen fikk høre det av Glimt-spillerne etter å ha slengt med leppa i forkant av seriekampen i april. Onsdag slo Lillestrøm tilbake.

Gabrielsen

FEIRING: Ruben Gabrielsen scoret Lillestrøms fjerde mål.

Foto: NTB

– Det er vel fotballens natur, sier Lillestrøm-trener Andreas Georgson.

Det er bare drøyt to uker siden Lillestrøm ble regelrett rundspilt av Bodø/Glimt hjemme på Åråsen. Først etter at Glimt hadde scoret fem ganger var det slutt, noe som ble det Lillestrøms største hjemmetap siden august 2015.

Onsdag var det Lillestrøm som vant borte på Aspmyra for første gang siden 2015, etter en svært målrik affære.

For bortelaget Lillestrøm var Gjermund Åsen og Felix Vá sentral i det aller, aller meste og Åsen sendte Lillestrøm opp i en 3-2-ledelse tidlig i den andre omgangen.

Like etter at timen var passert steg Ruben Gabrielsen opp inne i feltet til Bodø/Glimt. Midtstopperen satte med et nydelig hodestøt inn Lillestrøms fjerde mål, og svarte med å løpe over hele banehalvdelen.

Nevnte Gabrielsen gikk hardt ut mot Glimts Ulrik Saltnes i forkant av seriekampen i april, noe han fikk høre underveis i kampen på Åråsen.

Les også Konfronterte LSK-profil etter podkast-uttalelser: – Tapte utrolig mye ansikt

j25nReBSWe8

– Jeg sa at han bommet helt. Det var kanskje et større tap enn 0–5 i dag. Jeg syns han tapte utrolig mye ansikt, sa Glimts Jens Petter Hauge til NRK etter seriekampen.

Onsdag slo altså Gabrielsen og Lillestrøm grusomt tilbake og er videre til fjerde runde i cupen.

– Se den feiringen! Han løper over hele banen og viser at han er kongen, sa fotballekspert Jonas Grønner i NRKs cupstudio.

– Den feiringen har jeg gjort før, som ingen har sett på lang tid, for jeg har hatt tidenes måltørke. Nå håper jeg folk blir mer fornøyd med meg igjen, forklarer Gabrielsen til NRK.

På spørsmål om feiringen hadde en betydning, svarer han:

– Nå skal jeg starte med det tullet igjen. Jeg sier det ikke, for jeg gidder ikke. Folk skal få lov til å gjette, men det betyr absolutt ingenting, sier Gabrielsen.

– Jeg kommer til å fortsette med å ha det moro med det jeg sier og alt mulig. Jeg er ikke for alle, langt derifra, men liker du meg, så liker du meg. Liker du meg ikke, så er det enda bedre, sier Gabrielsen med et smil.

Knutsen ut mot eget lag: – Helt hjerneblødning

I Glimt-leiren var det skuffelsen stor.

– Vi svikter på det grunnleggende som vi har vært veldig gode på tidligere i år. Da er Lillestrøm mer enn gode nok til at de straffer oss knallhardt, oppsummerer Glimt-stopper Brede Moe.

Trener Kjetil Knutsen var kritisk til hvordan laget fremsto i det defensive spillet.

– I dag er det slik at det ser ut som vi hadde tenkt til å være med å være et lag i det offensive, for der er vi tidvis gode. Og så er det helt hjerneblødning i en del situasjoner defensivt som gjør at Lillestrøm straffer oss brutalt.

Kjetil Knutsen

KRITISK: Glimt-trener Kjetil Knutsen var ikke fornøyd med hva han fikk se fra hjemmelaget i Bodø.

Foto: NTB

Knutsen fortsetter:

– Fordi vi ikke er disiplinerte nok, vi er for dårlige én mot én og vi kommer ikke på plass i de rollene vi skal komme på plass i. Det er en ok kamp offensivt og det er en begredelig defensiv kamp, sier treneren.

Suksesstreneren påpeker at det er viktig å ha det mentale på plass, noe han mente manglet defensivt onsdag.

– Det er mye enklere å være mentalt på plass offensivt enn defensivt. Akkurat der stryker vi i dag, dessverre. Da er vi ute av cupen og det får være en påminnelse om at hvis du ikke vil gjøre den litt kjedeligere jobben, så er du ikke god nok, sier Knutsen.

Brann slått ut av lille Levanger

Minnene til Brann fra Levanger er ikke spesielt gode. I 2015 tapte de 1–4 i Levanger, i det som ble Rikard Norlings siste kamp som Brann-trener.

Onsdag ble det en ny nedtur for Brann i Levanger, Arne Gunnes sendte Levanger i ledelsen etter syv minutter og det ble også kampens eneste mål.

Brann hadde flere store sjanser i løpet av kampen, men scoringen kom aldri og dermed er Brann slått ut.

– Du må se på hva Brann selv kommer med. De topper laget sitt inn mot denne kampen. Vi gjør noen justeringer. Det er en kjempestor skalp for meg, sier spillende assistenttrener i Levanger, Jo Sondre Aas til NRK.

Levanger

LEVANGER-JUBEL: Det ble hjemmeseier i Levanger.

Foto: NTB

Branns midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen var skuffet etter kampen.

– Vi håndterer rett og slett ikke kampbildet godt nok. Vi skaper for lite sjanser. Vi har for lite tempo i ballen. I tillegg slipper vi inn et mål ut av nesten ingenting. Da blir det vanskelig, sier Knudsen.

Knut Høibraaten, kjent fra Ballspark i Bergens Tidende, var klar i talen på Branns vegne etter kampslutt.

– Det er det verste resultatet de (Brann) har hatt på to-tre år. Det er en slags skandale, vil jeg si, sier han til NRK.

Rosenborg slått ut på overtid av egen spiller

Også for Rosenborg endte det med en nedtur i tredje runde. Oscar Aga er på utlån fra nettopp Rosenborg og på overtid scoret han med en herlig halvvolley inne i feltet for Fredrikstad.

Dermed er Fredrikstad videre til fjerde runde, mens den tunge starten på Rosenborg-sesongen fortsetter.

– Det er en deilig forløsende følelse, så utrolig deilig, sier Aga til NRK.

Spissen feiret også scoringen mot klubben han er på utlån fra.

– Vurderte du å ikke feire?

– Nei, når du scorer på overtid så er det så mye følelser. Som spiss skal du feire når du scorer mål, sier Aga.

Også for eliteserielagene Odd, Tromsø og Kristiansund er årets cupeventyr over. Kristiansund tapte hele 0–4 borte mot Strømsgodset, mens det ble en målfest uten like mellom Sandnes Ulf og Odd.

En rekke pene scoringer preget kampen, som til slutt endte med at Sandnes Ulf vant 5-4.

For Tromsø ble det tap borte mot Vålerenga. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Simen Juklerød scoret kampens eneste mål og sørget for første hjemmeseier for Vålerenga-herrene siden 17. september i fjor.

Øvrige ferdigspilte kamper i tredje runde i cupen:

  • Egersund – HamKam 1–3
  • Eidsvold Turn – Åsane 2–1
  • Kjelsås – Lysekloster 1–2
  • Sogndal – KFUM Oslo 5–6 etter straffesparkkonkurranse.
  • Arendal – Bryne 0–1
  • Hødd – Molde 1–3
  • Tromsdalen – Viking 0–4
  • Råde – Sarpsborg 08 0–1
  • Ranheim – Raufoss 1–2
  • Alta – Stabæk 3–4
null
Spiller nå
Ser du hvem dette er? 01:03
Neste

Siste nytt

  • Venus Williams blir Barbie-dukke

    Etter fjorårets rosabonanza på filmlerretet for den velkjente, langbeinte dukken blir den nå å se i tennishvitt.

    Venus Williams er nemlig blant de ni toppidrettsutøverne som vil dukke opp i Barbie-dukkeform, meldte leketøysprodusenten onsdag.

    Formålet er ifølge Krista Berger hos Mattel å vise «betydningen idrett har i å fremme selvtillit, ambisjoner og myndiggjøring hos den kommende generasjon», skriver AP.

    Venus Williams får selskap av turnstjernene Rebeca Andrade og Alexa Moreno, fotballspillerne Mary Fowler og Christine Sinclair, bokseren Estelle Mossely, svømmeren Federica Pellegrini, paratriatleten Susana Rodriguez og friidrettsutøveren Ewa Swoboda.

    – Gjennom hele karrieren har jeg alltid vært drevet av ideen om å knuse glasstakene og være tro mot meg selv, sier Venus Williams, som sier at formålet bak sportsdukkene klinger godt hos henne. Hun har vunnet sju Grand Slam-titler.

    (©NTB)

    Cdlre1IXn4g
    Foto: AP
  • L'Équipe: Macron møtte Real Madrid-presidenten – snakket om Mbappé og OL

    Frankrikes president Emmanuel Macron fortsetter sin utrettelige kamp for å få Kylian Mbappé til å spille OL-fotball for Frankrike.

    Mbappé er ferdig som Paris Saint-Germain-spiller 30. juni. Det er ikke offisielt bekreftet hva som blir neste stoppested, men i franske medier tas det for gitt at Mbappé blir Real Madrid-spiller til sommeren. Det er også en dårlig skjult hemmelighet at Real Madrid-president Florentino Pérez beundrer spissen.

    I sommer venter OL i Paris, og i den anledning har Frankrikes president Macron flere ganger ytret sitt ønske om å ha Mbappé med i den franske troppen. Tirsdag skrev L'Equipe at Macron og Perez skal ha møttes i Paris. Det skjedde under et Fifa-arrangement i byen.

    Avisen skriver at Macron og Perez snakket «et par» minutter på tomannshånd. Samtalen skal ikke ha gitt klare resultater, men i Frankrike mener de at kampen om å få Mbappé OL-klar ikke er tapt.

    Skulle Mbappé ende opp med å spille under OL, vil det bli en svært hektisk sommer for ham. I midten av juni er han en del av den franske troppen i EM i Tyskland.

    Dessuten skal han ha tid til å bli presentert for sin nye klubb.

    (©NTB)

    5eQMiIZsu9A
    Foto: Reuters
  • 6000 fulgte Nadals trening i Paris: – Må nyte det

    Rafael Nadal spiller om kort tid sin siste Roland-Garros-turnering. Mange vil se den spanske tennisstjernen i aksjon før han legger racketen på hylla.

    Spanjolen har vunnet Grand Slam-turneringen hele 14 ganger. Selv om Nadal de siste årene har slitt stort med skader, er han full av håp før turneringsstart.

    – Jeg skal gi mitt beste. Og hvis 100 prosent ikke er nok til å vinne en kamp, skal jeg akseptere det. Men jeg går ikke på banen uten tro på at jeg kan klare det. Hvis det er 0,01 prosent sjanse skal jeg fortsatt gi det et forsøk, uttalte Nadal sist uke.

    Nyhetsbyrået AFP rapporterer at om lag 6000 personer var til stede på tribunene på hovedbanen under Nadals trening mandag.

    – Vi må nyte den tiden han har igjen på banen. Trolig vil ikke noe slikt skje igjen, sier Nadal-trener Carlos Moya.

    – Personlig pleier jeg aldri å være på tribunen før han kommer eller når han går av, men i år skal jeg gjøre et unntak for å få med meg all kjærligheten han får fra tilskuerne, fortsetter Moya.

    Nadal tok sin hittil siste tittel da han slo Casper Ruud i Roland-Garros-finalen i 2022. I fjor ble Novak Djokovic mester, også det med finaleseier over Ruud.

    (©NTB)

    Nadal
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal