Hopp til innhold

Thoresen dropper VM: – Jeg må ikke presse kroppen for hardt

Patrick Thoresen har bestemt seg for å ikke bli med ishockeylandslaget til VM i Hviterussland i mai.

Patrick Thoresen

Norge- og SKA St. Petersburg-spiller Patrick Thoresen har bestemt seg for å droppe VM i Hviterussland.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Grunnen er at jeg har slitt med lysken siden oktober og hatt småplager i kneet etter kneskaden jeg fikk tidligere i år, sier SKA St. Petersburg-spilleren til NRK.

Han har valgt å lytte til kroppen for å få en optimal oppladning til neste sesong.

– Det er ikke så vondt at jeg ikke kunne ha spilt, men jeg vil ikke komme langt uti mai og være småskadet igjen slik at jeg må gå hele sommeren og ha det vondt uten å få trene ordentlig. Derfor har jeg valgt å droppe VM denne gangen, sier Thoresen.

– Må ikke presse kroppen for hardt

Han legger til at han synes beslutningen var kjip å ta.

– Jeg har det alltid gøy nå jeg er med landslaget. Men nå har jeg kommet i en alder at jeg må lytte kroppen og ikke presse den for hardt. Jeg håper å kunne holde på i fire-fem år til, men presser jeg kroppen for hardt så kan det hende at det ikke går.

At 30-åringen muligens ikke kan delta i VM har ligget i kortene en stund.

– Jeg informerte landslagsledelsen fra dag én etter at vi røyk ut av sluttspillet. Og jeg har jo slitt med skader gjennom hele sesongen, så de har visst hvordan det er. Men i dag kom den endelige beslutningen, forteller han.

Ser for seg flere mesterskap

Russlandsproffen har ikke følt noe som helst press fra klubblaget sitt i forbindelse med beslutningen om han skulle delta i VM, eller ikke.

– De har ikke pushet meg til det ene eller andre i det hele tatt, faktisk. Det har vært helt opp til meg. Men de hadde nok helst sett meg spille VM, for det er god PR for dem å vise at de har spillere som er representert i VM. Men denne beslutningen tok jeg alene.

Likevel kan 30-åringen nærmest love at han blir å se i landslagsdrakta.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen kan også komme til å måtte droppe VM. Det avhenger av hvor langt Rangers kommer i sluttspillet i NHL.

Foto: ELSA / Afp

– Ja, absolutt. Det er klart at jeg har tenkt at hvis jeg ikke er med nå så er jeg kanskje mer fit for fight neste år. Så lenge jeg er skadefri så har jeg fortsatt lyst til å være med på landslaget og da kommer jeg til å stille opp i flere mesterskap, det kan jeg love.

Zucca kan miste VM

I tillegg til Thoresen som må melde pass på grunn av kroppen, kan det norske landslaget måtte klare seg uten enda en utenlandsproff:

New York Rangers Mats Zuccarello Aasen skal spille sluttspill mot Philadelphia Flyers, og dersom Rangers fortsatt er med når VM starter i Minsk 9. mai, må Norge klare seg uten ham.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal