Hopp til innhold

Snik deg med i kofferten min til Moskva

VM blir et kick uten like! Nå er det bare å krysse fingrene for at kaffemaskinen i Moskva er god nok til at jeg greier å stå opp 04.30, skriver Isabelle Pedersen i sin rykende ferske VM-blogg.

Isabelle Pedersen

Isabelle Pedersen blogger om sin opplevelse på innsiden av VM i friidrett. Se flere private bilder under.

Foto: Privat

Da har vi kommet frem til aller siste innspurt før sesongen store friidrettsbegivenhet, VM i Moskva!

Selv jeg fortsatt er i Norge kan jeg kjenne at kroppen kribler etter å slå seg løs og gjøre ære på det norske flagget og drakta. Heia Norge i rødt, hvitt og blått!

Isabelle Pedersen

Meg og Cathrine Larsåsen under treningsleiren i Sør-Afrika i januar. Koser oss under en middag.

Foto: Privat

For min egen del blir dette mitt første VM på seniornivå, altså mitt hittil større mesterskap. Og det kommer til å bli en opplevelse av de store, samt et minnerikt mesterskap vil jeg tro.

Jeg har alltid hatt en personlig drøm om å reise til Russland og få se hvordan kultur, sport og tradisjoner er i dette store historiske landet.

Moskva er nasjones hovedstad og en gedigen smeltedigel for det meste av det jeg nevner ovenfor, så jeg kommer utvilsomt til å være en ekstrem bruker av alle typer kameraer som ligger i en armlengdes avstand.

Det vil også være utrolig gøy å få dele en slik opplevelse med så mange fantastiske mennesker jeg har blitt kjent med over årene i friidretten. Gleder blir jo desto større når de deles!

Min avreise til verdens navle i august vil være den 12. august sammen med min kjære trener, Trond Knaplund, Karoline (Bjerkeli Grøvdal) og hennes trener Knut. Så det kommer absolutt til å bli en trivelig og morsom reise. Våre fem reisetimer vil nok ikke bli merket på noe annet vis enn at vi plutselig var fremme. Vi er alle mennesker som vet og liker å prate og underholde.

Isabelle Pedersen

Jeg fikk gratulasjons klem av Môgenburg i U23-EM, tidligere verdensmester og alt som er i høyde. Også bare klorte jeg meg fast rundt han, var så glad!

Foto: Privat


«Så hvordan kjennes det, er du klar for VM?» – det er et spørsmål som går mye igjen. Ikke akkurat så veldig unaturlig, haha. Ja, jeg er vel klar, kan man si. Energinivået og den store sulten etter å prestere har selvsagt begynt å vandre i blodårene. Ingenting er som å få lov å løpe for Norge, Bergen, familie, venner og støtteapparatet som har vært der hele veien.

Isabelle Pedersen

Fra en trening i UK.

Foto: Privat

Nå skal man sendes bort, slippes løs og se hvor langt man kommer blant verdens beste utøvere! Akkurat det er jo selvsagt et kick uten like! Og det er også et enormt personlig kick å vite at jeg ha vært en av de heldig som får lov til å delta og konkurrere blant verdens dyktigste idrettsutøvere. Wow-effekten er strålende.

Men helt klar vil jeg nok ikke være før jeg har fått sjekket inn på hotellet og slengt meg ned på sengen. Forhåpentligvis en mega-god en, for et aldri så lite sovedyr behøver jo en god seng, haha.

Prøve ut matsalen og få testet kaffemaskinen må jo også til. De bør virkelig ha en god kaffemaskinen også, da den jo må få meg i gang 04.30 på fredag. Yupp, du tenker riktig, det er faktisk da jeg skal stå opp for å løpe forsøket. Kroppen trenger noen timer for å våkne skikkelig.

Og sist, men ikke minst, få sett det enorme stadionet hvor magien skal lages! Da vil jeg si at jeg er 100% klar. Moscow2013!

Isabelle Pedersen

Godt eksempel på at jeg og treneren min er glad i bilder og film. Ser ut som jeg halvveis ler, men tror dette bilder er etter U23-finalen og vi sitter på hotellet og spiser.

Foto: Privat
Isabelle Pedersen

Jeg har endelig fått på meg klærne etter U23-finalen og bare poser som 'frøken Pedersen'.

Foto: Privat
Isabelle Pedersen

Meg og en god nederlandsk venninne.

Foto: Privat
Isabelle Pedersen

Blir en del tid til overs mellom alt sammen, BFF er iphonen til tider!

Foto: Privat
Isabelle Pedersen

Fra E-cupen i Headgates. Har et annet bilde der meg og min trener kødder sammen. Et klassisk 'her var vi på reise-bilde'.

Foto: Privat
Isabelle Pedersen

Middag med gode venner!

Foto: Privat
Isabelle Pedersen

Oppfinnsomme mennesker. Perfekt underholdning når man kjeder seg. Dette bildet er med Tine Teigene Dalen.

Foto: Isabelle Pedersen

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal