Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Lyd mot krig
Fredsinitiativet på Blindern arrangerte konsert hvor blant andre Thomas Dybdahl, William Hut og Slowpho spilte gratis. Upunkt var på Betong og fotograferte.















Bilder: Lyd mot krig på Betong



LYD MOT KRIG ble arrangert av Fredsinitiativet på Blindern som består av studenter som av ulike grunner er i mot en krig mot Irak.

Hva var idéen bak LYD MOT KRIG?

- Dette er en av flere måter vi bruker for å engasjere mennesker i denne viktige saken, sier Tor Åge Bjelland Eikerapen i Fredsinitiativet. - Vi ønsker å få folk til å ta stilling til hva de mener og engasjere seg. Ved at kjente artister stiller opp gratis viser de ungdommer og andre at det er lov og riktig å engasjere seg, selv om venner, foreldre og andre kan mene at det ikke nytter.

Hvordan er interessen på de gode intensjonene fra folk?

- Vi hadde kunne gjerne hatt flere besøkende. De som var der fikk en fantastisk stemingsfull opplevelse med stearinlys og et usedvanlig godt knippe med det ypperste av nye norske artister. Den litt melankolske stemningen gjenspeilte følelsen mange hadde inni seg etter Bush sin krigserklæring. Rytmene bygde seg gradvis opp fra akustiske William Hut og Thomas Dybdahl til elektroniske AM and the UV og Slowpho. Arrangementet ble avsluttet til tonene av DJ Kent Horne. I tillegg til de annonserte artistene møtte forfatter Jon Michelet, Erling Folkvord(RV) og Bjørn Jacobsen (SV) for å holde appeller.

Hvilke andre framstøt har Fredsinitiativet på tapetet?

- Vi har tidligere arrangert konserter, foredrag og demonstrasjoner med bl.a. Petter Nome, De Lillos, Knut Nærum, forteller Tor Åge. - Vi er i gang med å planlegge nye arrangmenter og har i tillegg i gang en rekke forelesningsrekker på Blindern som gir mer kunnskap om Irak-konflikten og dens konsekvenser og bakgrunn.

Av Nina Nordbø og Tom Øverlie (foto), NRK Upunkt


Publisert 20.03.2003 13:49


hvit pixel 1 x 1
SE OGSÅ:
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no