Hopp til innhold

Denne påsken får du ikke lese påskekrim på melkekartongen

TINE fjerner den årelange påsketradisjonen med tegneseriekrim utenpå melkekartongene. – Vemodig, sier forfatter Gunnar Staalesen.

TINEs påskekrim
Foto: TINE

– Vi skilles som gode venner. Det har vært veldig gøy å få lage påskekrim for folket, og da er det jo vemodig at det tar slutt, sier Staalesen.

Tegneseriedetektiven Ulf Ulvheim blir ikke en del av påskefrokosten i år.

I 10 år har forfatter Gunnar Staalesen og illustratør Arild Midthun skapt påskemysterier på TINEs melkekartonger. Men nå er samarbeidet over.

Gunnar Staalesen

MELKEKARTONGFORFATTER: Forfatter Gunnar Staalesen har gjennom 10 år skrevet påskekrim på Tines melkekartonger.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Han forteller at han har fått mange fine tilbakemeldinger fra folk som gleder seg over Ulvheims mysterier. Flere sier at de hvert år må vente helt til de kommer på hytta med å lese årets melkekartongkrim.

– Det har blitt en del av folks påsketradisjon. Jeg vet at mange familier har samlet seg rundt frokostbordet for å løse mysteriet i fellesskap. Og hvert år har jeg fått flere SMS-er med spørsmål om hvem som er skurken.

Digitalt påskeunivers

TINE har ikke tenkt å gå helt bort fra påskeunderholdning på sine melkekartonger. Det blir ingen tegneseriestriper, men kartongene har fått en QR-kode man kan skanne med mobilen for å få tilgang til årets nysatsing.

– I årets påskekampanje forsøker vi å skape et større univers som knytter TINE til påsken, sier Frode D. Fimreite, direktør for TINE Marked.

TINEs nye påskeemballasje

NY PÅSKEMELK: TINE har gjort om på sitt tradisjonelle påskedesign. I år kan man løse påskemysteriet digitalt.

Foto: TINE

Tine startet med melkekartongkrim i 1997. Siden da har flere kjente forfattere fått skrive krimhistorier på kartongen. Blant andre Unni Lindell, Jon Michelet og Jo Nesbø. Slike forfattersamarbeid blir det trolig ikke flere av.

– Vi har laget en helt ny påskekrim som forbrukerne vil finne på melkekartongen. Til forskjell fra tidligere foregår denne krimmen i et digitalt univers, sier Fimreite.

TINEs vaffelmysterie

VAFFELMYSTERIET: Fra uke 10 kan man prøve seg på årets påskemysterium i TINEs digitale univers.

Staalesen tror likevel at mange kommer til å bli skuffet over at det nå er slutt for Ulvheims påskemysterier. Men han kommer med en oppmuntring:

– Jeg kan trøste med å si at det ikke er siste gangen man ser noe til Ulf Ulvheim. Han kommer til å dukke opp igjen i en eller annen versjon, avslutter han lurt.

Staalesen og Fimreite møtes til debatt om temaet i Dagsnytt 18 på NRK2, i P2 og Alltid Nyheter kl. 18.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP