Hopp til innhold

Hylla Avicii fra Nederlands høyeste kirketårn

Mange har mintes den svenske artisten Avicii som døde brått. Også fra kirketårnet i den nederlandske byen Utrecht kom det en spesiell hyllest.

Video med tillatelse fra Reddit-bruker Bafkonijn.

HØR HYLLESTEN: Reddit-brukeren Bafkonijn bor rett ved domkirka i Utrecht i Nederland, og filma hyllesten til Avicii fra vinduet sitt.

Domtårnet i Utrecht

Domstårnet i Utrecht er 112 meter høyt, og ble bygd mellom 1321 og 1382.

Foto: Halfdan Bleken

Klokka 1100 i dag klinget tonene av Aviciis aller største hits fra tårnet til domkirka i Utrecht. Innbyggerne fikk høre låtene «Wake Me Up», «Hey Brother» og «Without You» i litt uvante versjoner.

Annonserte det på Twitter

Reddit-brukeren Bafkonijn bor rett ved kirkebygget, og filma hyllesten fra vinduet sitt. Bafkonijn forteller at klokkenist Malgosia Fiebig ofte pleier å hylle nylige avdøde artister, når hun spiller på klokkene i tårnet hver lørdag mellom 1100 og 1200.

Malgosia Fiebig er fast klokkenist i domkirka i Utrecht, men kommer opprinnelig fra Polen. Hun annonserte på forhånd hva hun kom til å spille i dag på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Domkirka i byen Utrecht har det høyeste klokketårnet i hele Nederland. Det 112 meter høye Domtårnet kan sies å være kjennetegnet på byen.

Blir hylla av mange

Music-Avicii Avicii

Avicii ble bare 28 år gammel.

Foto: Amy Sussman / Ap

Avicii, som egentlig het Tim Bergling, ble funnet død i Oman fredag ettermiddag lokal tid. Han ble 28 år gammel.

Politiet i Oman sier til SVT at de vet hva som har skjedd, man at de ikke ønsker å si noe om dødsårsaken. De sier videre at de ikke mistenker at det har skjedd noe kriminelt.

Flere norske artister hyller Avicii, og Kygo sier svensken er hovedgrunnen til at han er der han er i dag.

Musikksjefen i P3 sier det er en svært talentfull produsent og artist som har gått bort.

Musikksjef i NRK P3 Mats Borch Bugge.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters