Hopp til innhold

Møtte Avicii forrige helg: – Han virket glad

Avicii planla å reise til Omans utkanter, ifølge DJ-en Maitrai Joshi (29), som møtte artisten kun få dager før han ble funnet død.

Maitrai Joshi (t.v.), Avicii og Christina Hlosek.

Muscat Hills Resort publiserte dette bildet på Instagram for tre dager siden, og takket Avicii for besøket. Artisten er fotografert sammen med DJ-en Maitrai Joshi og Christina Hlosek.

Foto: Muscatt Hills Resort

Maitrai Joshi jobber som DJ på Muscat Hills Resort i Oman hver helg. Da han skulle spille forrige fredag, møtte han Tim Bergling, bedre kjent som Avicii.

– Han dukket plutselig opp da jeg spilte, og først forsto vi ikke hvem det var. Senere gjenkjente vi han, og ba om å få ta et bilde, sier Joshi til Expressen.

De to traff også på hverandre på lørdag, da Avicii skulle ut og spise middag med vennene sine.

– Skulle reise til Omans utkanter

Avisen skriver at Avicii egentlig skulle sjekke ut av hotellet søndag, men ifølge Joshi likte artisten Oman så mye, at han forlenget reisen.

– De sa at de skulle reise til Omans utkanter. Jeg vet ikke hvor. Det finnes så mange plasser, og han sa ikke nøyaktig hvor, sier Joshi, som synes Avicii virket glad og så ut til å være i god form.

Löfven: – Et musikkvidunder

Nyheten om at Avicii ble funnet død i Doma fredag kom sjokkerende på mange.

– Familien er sønderknust, og vi ber dere om å ta hensyn og la dem være i fred i denne vanskelige tiden, sier pressekontakt Ebba Lindqvist i en pressemelding. Detaljer om dødsfallet er ikke kjent.

Kondolansene og hyllestene strømmer inn fra både svenske og internasjonale stjerner. Kygo, Alan Walker, Astrid S, Ina Wroldsen, Sonny Alven, David Guetta, Calvin Harris, Madonna, Noah Curys og Ellie Goulding er blant artistene som sørger over Aviciis tidlige bortgang.

– Han var et av Sveriges største musikkvidundere i moderne tid. Jeg tenker på hans nærmeste, familie og venner, skriver Sveriges statsminister Stefan Löfven på Instagram.

Music-Avicii Avicii
Foto: Amy Sussman / Ap
Den verdenskjente DJ-en og produsenten Tim «Avicii» Bergling er død.

Ett minutts stillhet

Flere nattklubber i Sverige hadde midnatt lørdag ett minutts stillhet for Avicii.

– Det er selvsagt for å hedre Tim. Han har stått for musikken på dansegulvene våre i mange, mange år, sier Robert Hållstrand, eieren av nattklubbene Rose og Fou, skriver NTB.

«I natt vil dansegulvet være stille for Avicii. Ved midnatt blir det holdt et minutts stillhet for en av tidenes største musikktalenter i Sverige. Hvil i fred og takk for alt», skrev DJ Kim Bauer på Facebook.

Se SVT's sending om Avicii her.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters