Boller med blåbær, mandelmasse og mandelflak

Sara Begners blåbærboller er egentlig gjærdeig som er klemt flat. Over er det blåbær, mandelmasse og mandelflak.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Boller med blåbær, mandelmasse og mandelflak

Som boller – bare enklere, og med blåbær, mener Sara Begner om oppskriften på blåbærboller.

Slik gjør du

Smelt smøret i en kasserolle. Slå over melka, og løs gjæren opp i væsken. Tilsett sukker og mel, men spar to desiliter mel til utbaking. La deigen hvile i romtemperatur i minst én time, gjerne lenger.

Sett ovnen på 175 grader.

Når deigen har heva ferdig, deler du den i fem deler, som du (med melet hånd) trykker sammen slik at de blir om lag en centimeter tjukke. Legg dem på to steikebrett, og fordel blåbær, mandelmasse og mandelflak over.

Steikes i ovn i 15 minutter.

Tips

Vil du lage noe annet av blåbær? Prøv Lise Finckenhagens oppskrift på blåbærpai.

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT