Brunet smør med rømme

Mykt smør med ekstra syrlig smak av rømme.

Foto: SVT

Brunet smør med rømme

Smøret skal smelte langsomt, og jo lenger tid det tar å bli brunt, jo bedre blir smøret. Tareq Taylor smaksetter smøret med rømme.

Slik gjør du

Brun smøret i en gryte på middels varme. La smøret avkjøles.

Visper smøret i en kald skål til det er lyst og luftig. Tilsett rømmen og visp godt. Tilsett saltet.

Smøret oppbevares i luftett boks i kjøleskapet.

Tips

Det brunede smøret bruker Tareq Taylor på knekkebrød av rug som serveres til løksuppe og salat.

Oppskrift: Løksuppe med øl

Oppskrift: Knekkebrød av rug

Oppskrift: Salat med små salatblader, reddiker og revet pepperrot

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT