Video Andreas Myhrvold lager byggrynsalat

Andreas Myhrvold bruker en blanding av nøtter i byggrynsalaten. Makadamianøtter, pistasjnøtter, hasselnøtter og pinjekjerner.

Byggrynsalat

Byggryn må ligge en natt i vann før du kan lage salaten. Men når den først er ferdig kan du ha den i kjøleskapet i et par dager.

Slik gjør du

Byggryn legges i vann natten over.

Sil av vannet og ha grynene i en kjele med vann og kok til de er møre, ca. 15 minutter. Rør inn olivenolje.

Spekeskinke, strimles og vendes i. Rosinene vendes i. Aprikos og tørket fiken skjæres i terninger og vendes i. Nøtter fås ferdig ristet og saltet i butikken. Vendes i. Smak til med rikelig med pepper og salt. Hvis du har en sitron på lur eller noen dråper eddik, ha det gjerne i til slutt.

Salaten holder seg 3 dager i kjøleskap.

Skal du riste nøttene selv, vendes de inn med litt nøytral olje og noen dryss med salt, og bakes på 160 ºC til de er gylne.

Kilde: Gastronomisk Institutt