Slik gjør du
Tacofyll
Hakk tomat, hvitløk, løk, limeskive og fres alt i litt olje i en varm stekepanne. Tomaten skal begynne å bli litt brun. Tilsett chipotle, spisskummen, kokte linser og kokt bygg. Stek alt på høy varme i 2–3 minutter. Tilsett limesaft, og smak til med salt og søtt.
Hvis du synes retten mangler litt kropp, kan du tilsette 3–4 spiseskjeer olivenolje. Det forsterker smaken. Du kan erstatte alle krydderne med vanlig tacokrydder.
Brukes som fyll til små tacos, burritos eller nachos.
Pico de gallo (tomatsalsa)
Alt finhakkes og blandes sammen. Tilsett 1 ss olivenolje og 1 ts søtt hvis du vil ha en rundere smak.
Limevegenaise (vegansk majones)
Bland sennep, soya og salt i en høy og smal beholder. Bruk stavmikser, og tilsett olje i en tynn stråle, litt etter litt, til den tykner. Til slutt rører du inn limesaft og revet limeskall.