Slik gjør du
Skyll linsene godt i rennende kaldt vann. Bløtlegg linsene i rikelig med kaldt vann i 30 minutter. Hell av vannet.
Skjær løken i tynne skiver. Riv eller finhakk hvitløken. Finhakk chilien. Grovhakk tomatene.
Bland linsene med kokosmelk og vann i en mellomstor kasserolle. Tilsett gurkemeie, kanel, garam masala, halvparten av løken, halvparten av hvitløken, ingefær og halvparten av chilien. Kok opp over middels høy varme. Senk temperaturen noe og la det hele småkoke videre til linsene er helt møre (cirka 45 minutter til en time). Rør godt i kasserollen med jevne mellomrom.
Varm smøret/oljen i en panne. Fres resten av løken, hvitløken og chilien til løken blir myk og gyllen. Tilsett spisskummen og korianderfrø underveis i fresingen. Ha i tomatene og fres videre i et par minutter til tomatene er myke. Rør til slutt inn nigellafrøene og bland alt inn i linsestuingen. Rør inn kokoskremen og smak til med salt og noen dråper limesaft.
Dhal serveres med koriander- og myntechutney, hakket frisk koriander, raita, lime, basmatiris og brød som nan, roti eller papadums.
Tips