Slik gjør du
Sukkerbrød
Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver.
Vend det tørre inn i eggedosisen og hell røren i en godt smurt springform. Stek sukkerbrødet ved 150 °C i ca. 45 minutter.
Sukkerbrødet kan godt lages i forveien og fryses. Del sukkerbrødet mens det er halvfryst, da er det enklere å skjære jevne lag.
Sitronkrem
Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle.
Visp egg, eggeplommer og maizena sammen i en bolle. Visp til blandingen er klumpfri.
Hell den varme sitronsaften over eggeblandingen under omrøring. Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring (bruk en visp). Kok kremen i ett minutt. Rør hele tiden med en visp for å unngå klumper. Trekk kasserollen til side og visp inn smøret.
Hell kremen over i en bolle og avkjøl. Når sitronkremen er helt kald vender du inn 2 dl stivpisket krem.
Rørte bringebær
Rør sammen bringebær, sukker og vanilje. Rør til det meste av sukkeret er oppløst.
Festkake med sitronkrem og bringebær
Del sukkerbrødet i tre jevne lag. Legg bunnen over på et fat og fordel halvparten av bringebærene på bunnen. Bre over halvparten av sitronkremen og legg på et nytt lag sukkerbrød.
Fordel resten av bringebærene og sitronkremen. Topp med det siste sukkerbrødlaget.
Pisk 2 dl fløte til krem. Kle hele kaken med et tynt lag krem. Pass på at kaken er rett og fin. La kaken stå i kjøleskapet mens du kjevler marsipanen.
Bruk litt melis når du kjevler slik at marsipanen ikke blir klissete. Leiven skal bli jevn og fin, ca. 3 mm tykk.
Kle kaken med marsipanlokket. Pynt etter ønske. Om du ikke er en kløpper på marsipanblomster er friske bær like lekkert spør du meg...
Tips
- Se også:
- Oppskrift: Marsipankake med pistasj, sitron og bringebær