Miriam Østvik Jenssen lager fiskegrateng.

Fiskegrateng med makaroni er en klassiker. Hjemmelaget er alltid best, og ikke er det vanskelig heller.

Fiskegrateng med makaroni

Fiskegratengen er ekstra god om du lager den selv. Her med fullkornmakaroni og den typen hvit fisk du foretrekker.

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Kok makaroni som anvist på pakken.

Smelt smøret i en kjele. Tilsett mel og rør godt med en visp. Hell melken, litt etter litt, i kjelen under omrøring. La sausen putre på medium varme i ca. 10 minutter under lokk. Rør av og til slik at den ikke setter seg i bunnen.

Kutt fisken i ca. 2x2 cm store biter.

Når sausen er ferdig kokt trekkes den av varmen. Smak til med salt, pepper og malt muskat. Pisk inn ett egg om gangen. Tilsett makaroni og fiskebitene. Rør godt med en slikkepott og hell det hele over i en ildfast form.

Dryss brødrasp på toppen.

Stek fiskegratengen i 15–20 minutter.

Server fiskegratengen med smeltet smør og ønsket tilbehør.

Tips

Miriam har brukt panko til dryss over gratengen, men tørre brødsmuler eller griljermel fungerer også godt.

Hvit saus: Vær obs, det er en typisk feil at man er litt for kjapp og svir sausen.

Kilde: Miriam Østvik Jenssen