Knekkebrød av rug

Tynne knekkebrød klare til å serveres.

Foto: Eva Robild / SVT

Knekkebrød av rug

Godt og velduftende! For at de tynne brødene skal bli ekstra sprø kan de tørkes i ovnen på cirka 100 grader etter at de er stekt. Vi kalt dem først for flatbrød. Men flatbrød lages uten gjær.

Slik gjør du

Smelt smøret og hell i melken. Varm opp væsken til den er fingervarm. Løs opp salt, sukker og gjær i væsken.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle, og tilsett væsken. Arbeid alt sammen til en fast og fin deig. Dekk til deigen og la den heve i cirka 45 minutter.

Kna deigen sammen. Skjær den opp i biter på størrelse med bordtennisballer.

Kjevle deigen tynt ut og stek brødene i tørr stekepanne eller i varm ovn (240 grader) til de har fått fin farge.

Brødene oppbevares i lufttett boks i romtemperatur.

Tips

Tareq Taylor serverer flatbrød med brunet smør til løksuppe og salat.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT