Hopp til innhold

Gule kaker og desserter med sitron

Gult hører påsken til, og i disse dagene er det ekstra kjekt å sette noe fargerikt på bordet. Her får du ti forslag til saftige fristelser.

Makroner med sitronkrem

Gule makroner med sitronkrem er lekkert i påskeegget.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

I påskehøytiden skal det gule fram fra skuffer og skap. Gul duk, gul kyllingpynt, påskeliljer, appelsiner og gule lys. Hva med å toppe det hele med en gul kake eller gul dessert?

1. Franske fristelser i påskeinnpakning

OPPSKRIFT: Makroner med sitronkrem

2. Syrlig dessert

Påskegul og lekker dessert med kjekssmuler, sitronkrem og marengs.

3. Kaken du lett kan ta med på hytta

Langpannekaker er alltid praktiske. Denne holder til mange og har en frisk smak av sitronkrem og blåbær.

4. Mandelbunn med gul krem

Suksessterte er det vanlige navnet på denne kaken. Du kan merke deg at den er glutenfri, og at du må bruke meierismør for å få perfekt, gul krem.

5. Fløyelsmyk ostekake

Du velger selv hvor høy denne ostekaken skal bli ut fra hvor stor form du bruker. Oppskriften er med gelatin, og den skal ikke stekes.

6. Mousse au citron

På fransk og fint heter desserten mousse au citron. På norsk kan vi godt si at brødrene Price lager lett og luftig sitronfromasj.

7. Appelsin, appelsin, appelsin

Appelsinkake med appelsinkrem og appelsinglasur. Denne kaken holder seg saftig lenge.

8. Suksess i høyden

Lag på lag blir virkelig lekkert. Marit Hegles suksessterte frister med tre lag gul krem – og sjokolade på toppen.

9. Gul formkake med krem

I denne kaken er det både poteter og safran. Serveres i skiver med krem og bær.

10. Syrlig og søtt på samme tid

Sitronsorbé servert i sitronskall med en tørket strimmel vaniljestang til pynt. Stilig, ikke sant?