I påskehøytiden skal det gule fram fra skuffer og skap. Gul duk, gul kyllingpynt, påskeliljer, appelsiner og gule lys. Hva med å toppe det hele med en gul kake eller gul dessert?
1. Franske fristelser i påskeinnpakning
OPPSKRIFT: Makroner med sitronkrem
2. Syrlig dessert
Påskegul og lekker dessert med kjekssmuler, sitronkrem og marengs.
3. Kaken du lett kan ta med på hytta
Langpannekaker er alltid praktiske. Denne holder til mange og har en frisk smak av sitronkrem og blåbær.
4. Mandelbunn med gul krem
Suksessterte er det vanlige navnet på denne kaken. Du kan merke deg at den er glutenfri, og at du må bruke meierismør for å få perfekt, gul krem.
5. Fløyelsmyk ostekake
Du velger selv hvor høy denne ostekaken skal bli ut fra hvor stor form du bruker. Oppskriften er med gelatin, og den skal ikke stekes.
6. Mousse au citron
På fransk og fint heter desserten mousse au citron. På norsk kan vi godt si at brødrene Price lager lett og luftig sitronfromasj.
7. Appelsin, appelsin, appelsin
Appelsinkake med appelsinkrem og appelsinglasur. Denne kaken holder seg saftig lenge.
8. Suksess i høyden
Lag på lag blir virkelig lekkert. Marit Hegles suksessterte frister med tre lag gul krem – og sjokolade på toppen.
9. Gul formkake med krem
I denne kaken er det både poteter og safran. Serveres i skiver med krem og bær.
10. Syrlig og søtt på samme tid
Sitronsorbé servert i sitronskall med en tørket strimmel vaniljestang til pynt. Stilig, ikke sant?