Kald nykålsalat med fenalår og geitost

Retten til Lars Erik Vesterdal kan lages av kortreiste ingredienser, og på forsommeren er grønnsakdiskene fulle av nykål.

Foto: Jathushiga Bridget Rajah / NRK

Kald nykålsalat med fenalår og geitost

Enklere enn dette blir det nesten ikke. Denne salaten med nykål, fenalår og hvit geitost lager du på noen få minutter.

Slik gjør du

Del nykålen opp i båter, og bevar stilken så den ikke faller fra hverandre. Kok den i to til tre minutter i salt vann, og ta den rett over i iskaldt vann.

Tørk av den god og legg den på et serveringsfat. Ha på litt olivenolje, salt og pepper.

Skjær eplet i staver og reddikene i skiver. Legg fenalår, ost, eplebiter og reddikskiver på toppen av kålen. Pynt med noen urter og små biter av knekkebrød.

Tips

  • Hvis du heller vil ha laks i salaten, kan du bare sløyfe fenalåret.
  • Retten passer også godt med andre oster, og urter etter egen smak.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet «Brønsj»