Kimchi

Kimchi er fermentert kål, den har lang holdbarhet i tett glass. Her er kålen pyntet med litt ekstra chili.

Foto: Rolf Tikkanen Øygarden

Kimchi – fermentert spicy kål

Er kinakålen død? Nei, vi bruker den bare på en helt ny måte. Rolf Øygarden har oppskriften på kimchi, som er flott tilbehør til pølser og annen grillmat.

Slik gjør du

Du trenger et stort norgesglass til denne oppskriften.

Kutt opp kålen i grove biter. Legg kålen i vann og salt og la den trekke i 30 minutter. Skyll av kålen med rennende vann.

Bland chili, hvitløk og ingefær sammen med 5-6 spiseskjeer av saltvannet til kålen til en jevn masse. Bruk stavmikser.

Smør massen rundt kålen og legg alt på et tett norgesglass. La glasset kålen stå i romtemperatur i to døgn. Det er nå fermenteringen/gjæringen starter, og du vil etter hvert se at det bobler i glasset. Etter to døgn oppbevarer du kålen svalt.

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1