Lammeboller i kremet tomatsaus

Server lammebollene med ris, tzatziki eller gresk salat i brød. Nan, pita eller libabrød.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Lammeboller i kremet tomatsaus

Koriander, spisskummen, ingefær, hvitløk, korianderfrø og bladpersille. Det er mye god smak i oppskriften på lammeboller i tomatsaus fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Bland sammen alle ingrediensene til lammebollene. Smak farsen til med salt og pepper. Stek en liten prøve og juster smaken etter behov. Form farsen til valnøttstore boller og brun bollene i en stor stekepanne.

Ta bollene ut av pannen så lenge. Ikke vask pannen, men slå eventuelt ut litt av stekefettet. Fres sjalottløk og hvitløk i pannen. Tilsett garam masala og knuste tomater. La sausen småkoke i 5 minutter. Tilsett fløte, litt salt og pepper, la sausen småputre i 5 minutter til.

Kjør sausen jevn med en stavmikser og legg bollene i sausen. La lammebollene trekke i sausen i 10 minutter, eller til bollene er gjennomstekt. Dryss over grovhakket koriander og finsnittet rødløk.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen