Slik gjør du
Makronbunner
Bland melis og mandelmel i en blender til helt fint mel. Sikt melet over i en skål.
Varm vann og sukker i en liten kasserolle, varm opp til 180 grader. Bruk termometer.
Pisk opp den ene porsjonen eggehviter (30 g) når sirupen er 110 grader. Når sirupen når 118 grader skal den helles over eggehvitene i en tynn stråle, mens du fortsatt pisker. Pisk, pisk, pisk til det dannes marengs og er avkjølt.
Nå tilsettes den røde fruktfargen.
Bland mandelmel/sukkerblandingen med den andre porsjonen eggehviter (30 g), og rør det sammen til en klissete deig.
Vend forsiktig marengsen sammen med deigen, til den er helt jevn og akkurat glir ut til kanten og får en vannrett overflate i skålen. Ikke vend massen for mye!
Ha deigen i en sprøytepose og sprøyt ut makroner med diameter på ca. 3 cm.
Stek makronene først i 5 minutter på 150 grader. Sett ned temperaturen til 140 grader og stek i 10 minutter til.
Ganache
Finhakk sjokoladen. Kjør bringebærene til saft i en blender. Varm opp saften til den koker. Sikt 100 g saft over den finhakkede sjokoladen og vend til det smelter sammen. Hvis det ikke smelter sammen, kan det varmes forsiktig over vannbad i eller i en mikrobølgeovn – men vær forsiktig.
La ganachen avkjøles til den har en fast og sprøytevennlig konsistens.
Sprøyt ganache på halvparten av makronene. Trykk kakene lett sammen så ganachen presses ut til kantene.
Tips
- Oppskriften er lettere å arbeide med hvis man lager dobbel porsjon.