Myke vårruller med chilidipp

Dette er sunt, sprøtt og deilig, sier Lise Finckenhagen. Disse vårrullene skal ikke frityrstekes.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Myke vårruller med chilidipp

Grønnsaker og reker rullet i tynt rispapir skal dyppes i hjemmelaget chilisaus. Dette er Lise Finckenhagens sunne vårruller.

Slik gjør du

Frisk chilidipp

Rens chilien for frø. Finhakk chili og hvitløk. Bland sammen alle ingrediensene til dippen. Kjør gjerne alt raskt sammen med stavmikser.

Vårruller

Del slangeagurken på langs og skrap ut den bløte kjernen. Skrell gulroten og rens vårløken. Skjær agurk i tynne staver og gulrot og vårløk i tynne strimler. Bløtlegg rispapirene raskt i varmt vann (eller som beskrevet på pakken) og la det renne av seg på et kjøkkenhåndkle. (Det enkleste er å jobbe med ett og ett ark).

Legg et korianderblad og et mynteblad ca. 2 1/2 cm fra kanten av rispapiret. Legg på reker, grønnsaker, nudler og et salatblad. Pakk rispapiret stramt rundt fyllet. Brett inn sidene og rull sammen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle, mens du lager resten.

Server rullene med dippsausen.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+