Nektarin- og mozzarellasalat

Nektariner i skiver, sprøstekt spekepølse og mozzarella fint lagt opp til dagens lunsj.

Foto: Rolf Tikkanen Øygarden

Nektarin- og mozzarellasalat

Dette er sommeren på et fat. Med denne smakfulle tropiske salaten, kan du rett og slett spare flybilletten i år – og heller ta lunsjen i hagen eller på et svaberg!

Slik gjør du

Start med pepperonipølsen. Enten strimler du den eller steker den i hele skiver i en panne med litt olivenolje til dem er sprø. La pepperonien renne av seg på litt tørkepapir for å få bort overflødig fett. Krydre gjerne med litt nykvernet sort pepper.

I mellomtiden deler du opp nektariner i skiver, deler opp osten så grovt eller fint som du vil og hakker litt urter.

Legg opp salaten på et stort fat. Begynn med nektariner i bunnen, topp med mozzarella og spekeskinke. Ha på salt, pepper, olivenolje og litt balsamico. Dryss de finhakkede urtene over.

Serveres gjerne sammen med nystekt hvitløkbrød!

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1