Nigiri

Nigiri med laks, tunfisk og kveite.

Foto: Fredrik G. Hareide / NRK

Nigiri

Nigiri er en type sushi som er en ball med ris som blir drapert med fisk, kjøtt eller grønnsaker. Jan Kristian Dahl og Jas Kahlon brukte laks, kveite, tunfisk og rå reker i denne oppskriften.

Slik gjør du

Form risen som en liten ball, 10-20 g, legg en tynn skive laks, tunfisk eller kveite over.

Sushi/sashimi har noen faste følgesvenner:
Soyasaus
Bruk japanske varianter til sushi (med mindre du foretrekker soyasaus fra andre land).

Wasabi
Wasabi er en type pepperrot. Has egentlig under fisken eller inne i makien, men i Norge blander vi den i soyasausen.

Gari
Gari er syltet ingefær. Gari skal spises mellom hver forskjellige sushibit du spiser for å rense smaksløkene.

Tips

Kilde: Jan Kristian Dahl og Jas Kahlon i Førkveld