Ostepai med ristede sesamfrø

Ostepai med smak av karve og ristede sesamfrø.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Ostepai med ristede sesamfrø

En enkel pai er godt tilbehør, men kan også serveres alene, som en smårett, sammen med en god salat. Denne oppskriften er med god ost og smak av ristede sesamfrø og karve.

Slik gjør du

Rist sesamfrøene og karven i tørr panne. Bland alle ingrediensene til paibunnen i en mikser. Ta vare på halvparten i en frysepose. Den kan du bruke neste gang du skal lage pai.

Kjevle ut deigen og legg den i en paiform. Stek bunnen på 150 grader midt i ovnen til den er lyst gyllenbrun.

Fyll paien med revet ost, egg og en blanding av melk og fløte. Stek paien til den er gyllenbrun.

Tips

Oppskriften er med västerbottenost, men den kan du godt bytte ut med en annen vellagret ost med kraftig smak.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE