Rødbeter og geitemelk

Rødbeter, gulbeter og polkabeter med kvarg av geitemelk, knekkebrødbiter, mangoldblader, syltede hyllebær og kornblomster.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Rødbeter og geitemelk

Ta vare på det som vokser vilt i naturen og bruk det i matlagingen. Filip Langhoff byr på en lettlaget sommerlig rett med blomster og bær.

Slik gjør du

Vask betene og skjær dem i tynne skiver med mandolin. Smak til med olje og salt.

Vask mangoldbladene og smak til med olje og salt.

Legg mangold og beter fint utover et fat. Ha på klatter med kvarg, smuler av knekkebrød og små kornblomster.

Oppskriften er veiledende, bytt ut ingredienser etter eget ønske.

Tips

Se også de andre oppskriftene med rødbeter fra Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord