Rødgrøt med fløte

Rødgrøten skal ha ulike typer bær, ikke være for stiv og ikke ha for mye vann.

Foto: Tellus Works Television AS

Rødgrøt med fløte

– Det viktige med rødgrøt er at det skal være mye bær i den, og at de er gode, sier Claus Meyer. Her kommer oppskriften på den deilige danske desserten.

Slik gjør du

Bærene renses og skylles og has i en kjele med vann og sukker. La bærene trekke i et par timer.

Kjelen settes over svak varme. Kok bærene opp og fjern eventuelt skum. La bærene koke 2-3 minutter. Ta kjelen av varmen og rør forsiktig bringebærene inn i grøten. Bringebærene skal være så hele som mulig.

Grøten kan jevnes med et par spiseskjeer potetmel rørt ut i kaldt vann. Hvis du jevner med potetmel, må det skje når grøten er like under kokepunktet.

Grøten drysses med et tynt lag sukker, så det ikke dannes snerk når den avkjøles.

Server rødgrøten med kald fløte.

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer