Sandwich med andekonfit

Sandwich er brød med pålegg, men Lise Finckenhagens sandwich med and er egentlig pålegg med brød.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Sandwich med andekonfit

Brødet du liker best fylt med revet og sprøstekt and. Litt løk, aioli og sennep, og plutselig er kveldskosen klar!

Slik gjør du

Varm ovnen til 200 grader. Legg lårene i en ildfast form, la det meste av fettet få være med. Varm lårene i ovnen i cirka 20 minutter.

Skru ovnen på grill, og grill lårene (med skinnsiden opp) i cirka fem minutter, eller til skinnet blir sprøtt og gyllent.

Dra kjøttet fra beinet med to gafler og del/dra kjøttet i mindre biter.

Eventuelt kan du varme kjøttet i en stekepanne. Plukk alt kjøttet fra beina, skjær det i mindre biter og stek det i en stekepanne. Kjøttet må gjerne bli litt «sprøstekt» i kantene.

Fordel salat og andekjøtt i brødene. Topp med aioli, sennep og sprøstekt løk.

Tips

Konfiterte andelår kan erstattes med konfiterte kyllinglår.

Andekonfit kan kjøpes ferdig på boks, men du kan også lage den fra bunnen. Se oppskrift på andekonfit, confit de canard, her.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+