Sashimi av laks med soya, lime og sesam

Grønnsakene i salaten er finsnittet. I sausen har Lise Finckenhagen brukt både lyse og mørke sesamfrø.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Sashimi av laks med soya, lime og sesam

Imponerende, godt, enkelt, sunt, sexy og lekkert er Lise Finckenhagens beskrivelse av sashimi av laks med soya, lime og sesam.

Slik gjør du

Visp sammen ingrediensene til sausen.

Skjær agurken i fyrstikktynne strimler, ikke bruk den bløte kjernen. Skjær reddikene i syltynne skiver eller strimler. Bland grønnsakene sammen med korianderblader og 1 ts sesamfrø.

Skjær laksen i tynne skiver og fordel skivene på to tallerkener, eller legg dem pent på et fat. Drypp sausen over fisken, legg grønnsakene på fiskeskivene eller ved siden av. Pynt med rogn og server.

---

Hvis du er i tvil om laksen er av en kvalitet som kan spises rå, bør den fryses ned til -20°C i minst 24 timer.

Tips

Skjær fiskeskivene på tvers av fibrene i kjøttet. Skivene skal være ca. 3 mm tykke.
Halvparten av laksen kan erstattes med kamskjell eller kveite i tynne skiver.
Sausen kan serveres ved siden av om ønskelig.

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen