Små spicy fishcakes

Asiatiske fiskekaker med dipp laget med peanøttsmør.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Små spicy fishcakes

Små, krydrede fiskekaker serverer Anne Hjernøe med peanøttdipp.

Slik gjør du

Rør finhakket torsk sammen med salt og egg til den henger godt sammen. Tilsett ristede sesamfrø, veldig finhakkede limeblader, karripasta, grovhakkede peanøtter og finhakket koriander. Rør alt godt sammen. Hvis det er tid til det kan farsen gjerne få hvile en halv times tid i kjøleskapet. Stek små fishcakes i olje i stekepannen til de er gylne og sprø.

Spis dem med en god sursøt thaisalat og lekker peanøttdipp.

Peanøttdipp

Ha peanøttsmør i en skål og rør sammen med de andre ingrediensene. Tilsett kokende vann litt av gangen, rør godt mellom hver gang, til du har en lekker krydret peanøttdipp.

Dippen er god til fishcakes, men også uunnværlig til sprø vårruller.

Tips

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR