Slik gjør du
Røykte lammepølser
Legg lammetarmen i kaldt vann i minst 20 minutter. Bytt vann, og la den ligge i kaldt vann til den skal brukes.
Skjær av de groveste senene fra kjøttet. Ikke ta bort fettet. Mal kjøttet grovt i en kjøttkvern og legg det i en bolle. Tilsett salt og alle krydderne.
Vask de friske urtene godt, finhakk og ha dem i pølsedeigen. Bland godt og smak til.
Tre tarmen på et pølsehornet. Fyll tarmen med pølsedeig og pass på at det blir så jevnt som mulig, og at det ikke blir pakket for stramt. Knytt en knute i hver ende og bind opp pølser i passe størrelse.
Heng pølsene på et kaldt sted, gjerne over natten. Røyk dem i en kaldrøykeovn i cirka tre timer. La pølsene avkjløles helt i kjøleskap. Stek dem i litt olivenolje eller grill dem. Dersom du ikke vil ha røykesmak, kan du hoppe over dette steget og ganske enkelt steke dem etter at de har hengt over natten.
Coleslaw
Strimle spisskål, fennikel og vårløk, og legg i en bolle. Hakk eller press hvitløken i bollen.
Ha eggeplommen i et litermål eller en liten skål og bland med sennep, eddik, salt og vann. Visp inn oljen, litt om gangen med en stavmikser eller visp til en tykk og fin majones. Vend inn matyoghurten og smak til med salt.
Bland sammen med grønnsakene til en coleslaw.
Søtsur løk
Skjær løken i fine skiver eller finhakk løken. Legg løken i en gryte sammen med de andre ingrediensene og kok i cirka 5 minutter. Avkjøl.
Stekt paprika
Vask paprika og chili. Stek dem i ovnen på 250 grader til de er blitt svarte, cirka 15 minutter. Ta paprika og chili ut av ovnen og la dem avkjøles i en plastpose, eller i en bolle dekket med plast. Skrell paprika og chili, og skjær opp i mindre biter. Legg dem i en gryte med salt, olivenolje og eddik og kok raskt sammen. Det skal være en sterk, men balansert paprikarøre når den er ferdig. Avkjøl.