Slik gjør du
I denne suppa brukes cannelinibønner. De må bløtlegges over natten, og bør småkokes møre på forhånd. Ellers går det selvsagt fint å bruke hermetiske bønner.
Varm olivenoljen i en stor gryte. Knus og hakk hvitløkfeddene, og fres den i oljen sammen med løk, hakkede gulrøtter og sellerirot. Det skal ikke få farge, bare bli mykt.
Ha i nykål og grønnkål. Hell over vann eller grønnsakskraft. La gjerne en raus urtebukett av fersk timian, bladpersille og rosmarin få koke sammen med grønnsakene. Ha også i godt med salt og nykvernet pepper.
Tilpass mengdene av kål, bønner og grønnsakskraft etter smak og hvordan du liker tykkelsen på suppa. Det går fint an å bruke forskjellige type bønner, og kun gå for kåltypen du liker best.
Ha i bønnene til slutt, og la alt småkoke til det er mørt. Purren has i helt mot slutten.
Serveres med godt brød og noen dråper olivenolje og nyrevet pecorino-ost over suppa.
Tips
Skjær brød i tynne skiver, gni dem inn med hvitløk, og rist dem i ovnen. Legg brød og suppe lagvis i en ildfast form, og varm det hele i stekeovnen.