skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Fastelavnsboller

Denne helgen feirer vi fastelavn, og nå skal vi etter tradisjonen riktig fete oss opp slik at vi kan gå inn i fasten med godt underlag.

Publisert 04.02.2005 07:38. Oppdatert 11.02.2005 07:54.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Av Egil Torheim og Asle Hella

Fastelavnsboller blir laget på flere forskjellige måter.

Noen bruker vannbakkelsdeig, andre deigen som i berlinerkranser, men vi har valgt en helt tradisjonell hvetebolledeig med litt ekstra godt i.
Foto: Per Alfsen/Tine

Slik gjør du det

Varm opp 2,5 dl melk eller fløte til 37 grader. Rør ut en halv pakke gjær i væsken.

Elt så dette sammen med 100 gram smør (meierismør), 1 dl sukker, 1/2 teskje salt, 1 spiseskje lunket vann, 1 egg og åtte desiliter hvetemel. Ha først i ca. 6 dl mel og bruk resten for å få en jevn og fyldig deig.

Rull ut 16 boller av deigen la de heve en halv time.

Pensle så med egg og stek bollene i ca. 40 minutter på 150 grader i midterste rille i ovnen.

La bollene kjølne, del dem i to, ha pisket krem i mellom og melis på toppen.

Ekstra godt smaker det med friskt syltetøy til. Vi anbefaler hjemmelaget bringebærsyltetøy.

Spis masse – husk fasten varer i 40 dager.

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no