En rask og enkel dessert eller kafferett er frisk bærterte med hjemmelaget vaniljekrem.
Av
Egil Torheim og
Sigurd Hamre
Bærsesongen er på topp, og hagebær og skogsbær kan brukes på utallige måter.
Terten lager du slik:
Bland sammen 150 gram hvetemel, 50 gram smør og 40 gram melis med
1 eggeplomme og 1 ss iskaldt vann.
|
Bærterte. Foto: Egil Torheim/NRK. |
La deigen hvile litt før du kjevler den ut.
Stekes så i 10-15 minutter på 200 grader i forvarmet ovn.
Vaniljekrem
Vaniljekremen lager du slik:
½ liter kremfløte, 4 ss melis og en vaniljestang.
Pisk fløten og tilsett først melis og deretter vaniljen.
Legg vaniljekrem over terten og pynt med bær.
Vi brukte en ring av bringebær ytterst, og inne la vi blåbær og rips.
Nyyyydelig og enkelt.