|
Potetsuppe med ristet fenalår og brødkrutonger. Foto: Egil Torheim/NRK |
Dagens rett er egentlig en klasssiker som kanskje er begynt å gå i glemmeboken, men potetsuppe er både vesmakende, mettende og enkel å lage.
Av
Egil Torheim og
Eli Bjelland
Ta 4 mellomstore poteter og del dem i biter. Gjør det samme med 1 liten løk, 1/2 purreløk og 1 fedd hvitløk. La disse ingrediensene surre på en stekpanne i litt smør og olje.
Ha alt over i en kasserolle, og fyll opp med vann til ingrediensene er dekket. La dette koke til potetene er møre.
Ristet fenalår
Ha i en buljongterning eller litt hjemmelaget kjøttkraft. Etter koking moses det hele med en stavmixer til du får en "glatt" suppe.
Serveres med brødkrutonger og som ekstra garnityr kan du til slutt ha i en fenalårskive som du har ristet i stekepannen.
|
Plommepannacotta Foto: Egil Torheim |
Pannacotta til dessert
Til en slik rett passer det og med en enkel dessert. Pannacotta kan du lage og spise så å si umiddelbart, men den kan også lages på forhånd og lagres i kjøleskapet.
Slik gjør du:
Kok opp 3 dl fløte og 2 dl melk. Ha i en vaniljestang som du har delt og tatt ut kjernene fra. Ha i 3-4 spiseskjeer sukker.
Plommer og moreller
Til slutt 4 plater gelatin som du har bløtlagt på forhånd. Øs rett opp i serveringsglass, kopper og sett i kljøleskap.
Sett det serveringsklare glasset på et fat og legg hermetiserte plommer, evt. moreller, kirsebær eler pærer rundt. Pynt pannacottaen med sitronmelisse.