skillegodt for ganen toppromoskillespråkspalten toppromoskilleSport topp promoskille_slutt
valg_hordaland_3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Valg 2003 Hordaland
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
NRK HORDALAND I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
TIPS OSS >
NRK Hordaland Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299 Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Nettansvarlige for kommunevalget:

 

Fitjar

KrF står sterkt i Fitjar, men opp gjennom åra har det vore ei rekke ulike koalisjonar som har styrt kommunen.

Publisert 02.06.2003 11:15. Oppdatert 12.06.2003 11:15.
FITJAR

Folketall: 2 891
Ordfører:
Agnar Aarskog (Ap)
Tid for resultat: Uklart

Lister ved kommunevalget:
Arbeiderpartiet
Framstegspartiet
Høgre
Kristeleg Folkeparti
Senterpartiet
Sosialistisk Venstreparti

Kommunestyret 1999-2003:
Ap - 5
FrP - 1
H - 3
KrF - 6
Sp - 3
Sv - 1
Uavh. - 2

Politisk situasjon:
I innverande periode er det Arbeiderpartiet og KrF som er dei to store i Fitjar, med Agnar Aarskog (Ap) som ordførar og Åse Hageberg (KrF) som varaordførar. Og kanskje er det nettopp mellom Ap og KrF kampen vil stå også denne gongen.

Åse Hageberg er ute av KrF-listene, og partiet har i år ikkje gjeve tilleggsrøyster til kandidatane sine. Dermed er det i større grad enn vanleg opp til KrF-veljarane å finn fram til personen som skal utfordra den sitjande ordføraren.

Elles er det ingen nye parti som stiller lister i Fitjar denne gong.

Aktuelle kandidatar:
Agnar Aarskog (Ap), Odd-Jarl Larsen (Frp), Gisle Norvald Levåg (H), Annbjørg Stjern Tvedt (KrF), Gro Rydland (Sp) og Geir Tore Søreide (SV).

Aktuelle saker:
Også Fitjar kommune slit med økonomien, og utfordringane for å tilpassa inntekter og utgifter kan bli både mange og vanskelege. I dette arbeidet vil samarbeid med nabokommunane også vera eit viktig moment, og det kan i si tur tvinga fram spørsmålet om kommunesamanslåing med Stord.

Å skapa nye arbeidsplassar er også ei av dei viktige oppgåvene i Fitjar. Meir eller mindre hyttebygging i dei vakre Fitjar-øyane er også eit evig stridstema i Fitjar og det er ingenting som tyder på at den debatten vil stilna av i komande periode. På samferdslesektoren er det opprusting av E-39 og riksveg 545 som er dei viktigaste sakene.

Valstatistikk 1983 - 1999:
Valgstatistikk - fitjarStart fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE
Fedje Austrheim Masfjorden Modalen Lindås Radøy Øygaren Meland Askøy Osterøy Vaksdal Voss Ulvik Granvin Eidfjord Ullensvang Jondal Kvam Samnanger Fusa Os Bergen Fjell Sund Austevoll Tysnes Fitjar Stord Bømlo Kvinnherad Odda Etne Sveio

Hør valgsendingen på nytt

Lise May Spissøy og Egil Torheim serverte deg alle resultatene fra kommunevalget i Hordaland. Her kan du høre alt som ble sagt en gang til!

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgnattas valgresultater og prognoser leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal altså ikke IBM stå for leveringen, og det knyttes stor spenning til omleggingen.
  [Valg 2003]

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

Bybaneduell

Henrik Færevåg og Gunnar Staalesen er to av byens ivrigste debattanter i valgkampen. Stridsspørsmålet er selvsagt bybanen. Hør debatten mellom dem her.

Se Folkemøtet fra Bergen her

Fikk du ikke med deg Folkemøtet fra Bergen om arbeidsledighet og skolepolitikk. Eller byduellen mellom Anne-Grete Strøm-Erichsen (A) og Hermann Friele (H). Se Folkemøtet her. Programleder er Knut Olsen.

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

video Valgsendinger på TV [WM]

video  [WM] Hver onsdag de siste fire ukene har det vært valgsending fra Hordaland og Sogn og Fjordane på NRK1. Se den første sendingen her.
video Hele saken [WM]

Toppmøte i NRK Hordaland

For første gang møttes Herman Friele (H) og Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) til debatt om Bergen, politikk og visjoner.

Ordførerne vil forsette

De klager, men gir seg ikke! Nesten alle ordførerne i Hordaland tar gjenvalg. Bare 3 av 33 ordførere trekker seg fra lokalpolitikken ved høstens valg.

Kvinner i kommunestyrene

Granvin er den kommunen i landet der kvinnene er best representert med 61,5 prosent, mens Sveio har den laveste kvinneandelen, åtte prosent.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no