skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

"Utferdstrang -Tilhørlighet- Lengsel"

Festspillplakat 2002
Festspillplakat 2002
Dette er tema for festspillene i Nord-Norge som arrangeres i Harstad 22.-29.juni. Festspilldirektør Inger Anne Utvåg la i dag fram et omfattende program.

Publisert 16.04.2002 14:17. Oppdatert 18.04.2002 08:50.
Nordnorsk stemning iblandet et ellevilt kulturtilbud i alle sjangere. Slik håper den nytilsatte festspilldirektøren Inger Anne Utvåg at årets kulturfest i Harstad blir. Tekstilkunstneren Inger Anne Utvåg overtok i oktober i fjor direktørstolen etter Tove Karoline Knutsen. Hun har ikke satt seg som mål å slå publikumsrekorden på over 30.000 besøkende fra i fjor. -Vi har litt trangere rammer enn tidligere på grunn av underskudd på fjorårets arrangement, og vil neppe kunne dra flere publikummere enn i fjor. Disse rammene har vi tatt som en utfordring, valgt kvalitet framfor kvantitet og fått til mye, sier Inger Anne Utvåg til NTB.

Vide tema

Den tilbakevendte Harstadværingen har satt Utferdstrang, tilhørighet og lengsel som tema for årets festspill. Hun peker på at de fleste kunstnerne som er invitert til Festspillene har en nordnorsk tilhørighet. Noen er i starten av sin karriere og står på spranget ut i den store verden. Andre har vært der og vendt tilbake til nye, spennende møter med det stedet de en gang kom fra, sier Utvåg.

Urframføring

Årets festspillkomponist Anneli Drecker har sett den store verden. I Harstad vil hun urframføre et nytt hovedverk Memorium. I tillegg vil hun opptre sammen med Grace og Bel Canto under festspillene. Som representanter for de fremadstormende trekker Utvåg fram artistene i årets åpningsforestilling. Svenske Norrbottens Ungdomssymfonikere er kåret til verdens beste ungdomssymfonikere. Sammen med Luleå Kammerkor, Nils A. Mortensen og Vox Arctica skal de sette publikum i festspillstemning på spillenes første dag.

Musikk og teater

Det britiske folkrockbandet Fairport Convention og Mikael Wiehe band vil opplagt være mat for generasjonen som selv opplevde 1968. Den danske perkusjonisten Marilyn Manzur er også godt kjent blant jazzelskere som fast medlem i Jan Garbarek group og tidligere medlem av Miles Davis Band. Blant teateroppsetningene i kulturbyen er ungdommen spesielt tilgodesett med tre oppsetninger fra Nordland Teater med tema som rus, miljøvern og rasisme. Poesi fra den avdøde samiske multikunstneren Nils Aslak Valkeapaa blir det i oppsetningen Samiske romanser. Festspillkunstnere denne gang er performancekunstneren Marit Følstad og maleren Roar Werner.
(NTB)




LENKER
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no