skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Årets FINN-kunstnere

Festspill-utstillingene spenner over et bredt spekter. Her er årets kunstnere:

Publisert 22.06.2002 17:43.

Roar Werner Eriksen

Festspillenes ene hovedutstiller Roar Werner Eriksen kommer til Harstad med en rekke av sine malerier. Han er nettopp nominert til Carnegie Art Awards - kunstverdens svar på Nordisk Råds bokpris.

Marit Følstad

FINNs andre hovedutstiller Marit Følstad kommer med hovedprosjektet "The Pink Room". Prosjektet består av fire video arbeider, tre fotografier, en lyd installasjon, et tekst arbeid og to performances.

Rolf Nerli

De senere årene har mange fått øynene opp for Rolf Nerlis folkloristiske og surrealistiske billeduttrykk. Bildene hans er mettet av symboler og inspirert av den dekorative folkekunsten med elementer fra asiatisk og persisk kunst.

Trym Ivar Bergsmo

Fotograf Trym Ivar Bergsmo har under festspillene premiere på sin nye utstilling om reindriftssamene. Han har i gjennom flere år dokumentert livet til en reindriftsfamilie. Dette har resultert i utgivelsen av boka Boazojahki (Reinåret) som kom ut i fjor.

Karl Erik Harr

Karl Erik Harr stiller ut nye og gamle illustrasjoner av Knut Hamsuns "Markens grøde" i forbindelse med at det er 50 år siden forfatteren døde. Bente Von Krogh Bente von Krogh er en av våre mest kjente keramikere. Hennes keramikk bygger på de samme formene som pottemakere har jobbet med til alle tider, slik som fat, boller og mugger, med et personlig raffinement og uttrykk.

Konrad Mehus

Den moderne smykkekunstneren Konrad Mehus har vært sentral frontfigur innen norsk kunsthåndverk siden slutten av 60-tallet. Med sølv som hovedmateriale og smykke som medium forteller Mehus historier med sosialt innhold og politisk snert.

Solveig Hisdal

Solveig Hisdal kommer til Festspillene med tekstilutstillingen "Tilbakeblikk framover". Det er klær med spor av fortid i et nåtidig uttrykk. På utstillingen vises også strikkeplagg og pledd fra OLEANA.

Husflidshåndverkerne Nordland

Husflidshåndverkerne i Nordland kan i år feire sitt 20-års jubileum. Dette markeres med en salgsutstilling med produkter av keramikk, toving, tre, strikking, rosemaling og silkemaling.

Harstad Husflidslag

Harstad Husflidslag arrangerer utstillingen "Nordnorske bunader og festdrakter" i samarbeid med Bunadsstua i Harstad.

Skulpturparade

For første gang i Nord-Norge presenterer festspillene en skulpturparade. Utstillingen på sju steinskulpturer er på nærmere ti tonn og blir stående langs havneområdet fra kulturhuset og inn mot Harstad sentrum.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no