skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Høydepunkter under festspillene

I løpet av åtte dager i Harstad er det mulig å velge mellom over 130 arrangementer. Her er noen av høydepunktene under Festspillene i Nord-Norge 2002.

Publisert 21.06.2002 15:40. Oppdatert 22.06.2002 12:02.

Åpningskonsert

En episk romkrig fra Hollywood, jazzmusikk og drikkeviser fra middelalderen inspirerte komponistene bak tre av 1900-tallets mest kjente orkesterverker.

I løpet av åpningskonserten serveres musikken, framført av verdens beste ungdomssymfonikere, 70 sangere og en sørlandsk stjernepianist fra Alta.

Bel Canto

Festspillkomponist Anneli Drecker

Årets festspillkomponist, Anneli Drecker, er en av landets mest profilerte kvinnelige artister. Opp igjennom hele 90-tallet har hun med bandet Bel Canto opplevd en solid suksess i inn- og utland. Hun har hatt roller i flere norske filmer, og spilt på Det Norske Teater. Hun er med a-ha på deres turné og er for tiden aktuell med et nytt Bel Canto-album.

Slagverk Extravaganza

Marilyn Mazur¹s Percussion Paradise - Et musikalsk drømmelandskap fylt av improvisasjon, intuisjon og bevegelse. Mazur er fast perkusjonist for Jan Garbarek, og hun høstet glitrende kritikker nå sist i Bergen for sin rytmiske magi. For et drøyt ti-år siden sluttet hun som slagverker hos Miles Davis for å gjøre egne prosjekter.

Eirik Junge Eliassen - Tiger`n - Nordland Teater.

Teater

I samarbeid med Nordland Teaters satsing "Unge Nordland" og Høgskolen i Harstad settes en teatertrilogi opp med tre forestillinger hvor temaene er forskjellig men med en indre sammenheng. Mellom forestillingene blir det populærvitenskapelige foredrag fra Høgskolen i Harstads forelesere. Nordland Teater setter også opp den elleville monologen "Tiger'n" av Dario Fo med Eirik Junge Eliassen. Hålogaland Teater har premiere på "En ganske alminnelig flue", en monolog med Ketil Høegh om kjærlighetens bittersøte vesen basert på Knut Hamsuns tekster. Beaivvás Sámi Teáhter framfører "Okto", et stykke om John Savios korte med intense liv som natt-teater.

Totalt vokalt:

The Real Group, Lisa Stokke, René Andersen og stort orkester. Bli med mikrofonmann og sakkyndig Jostein Pedersen på en guidet tur til underholdningsmusikkens elitedivisjon.

Botnskjul

En nyskrevet og klangfull presentasjon av Sølvi Ytterstads lyrikk med nordnorske kulisser og universelt blikk. Med en strykekvartett, en jazztrio, et kor, saksofonist, sanger og forfatter er det duket for en stemningsfull aften i Kanebogen kirke. Med Sølvi Ytterstad, Marit Sandvik, Helge Sveen, Arctimus, Conception og Vox Arctica under ledelse av Arne Dagsvik.

Bodil Niska fra Finnmark spiller på jazzklubben.

Gallionen Jazzklubb

Festspillene introduserer en ny jazzscene: Gallionen Jazzklubb med musikk med klar nordnorsk profil.

Wassmo i ord og toner

For første gang skal Herbjørg Wassmos tekster iscenesettes. Urpremieren skjer på festspillene med Eva Dons forestilling "Tonen va alt ho behøvde" basert på Wassmos "Lite grønt bilde i stor blå ramme". Forestillingen handler om jenta som slites mellom utferdstrang og tilhørighet til hjemstedet.

Rock og poesi

Knut Holte er invitert som årets forfatterprofil. Han deltar med to forestillinger: Rock og Poesi, hvor han tar tekstene med seg opp på bluesscenen for aller første gang, og "Her er så underlig" - en forfattermaraton med opplesing ved inviterte forfattere og smakebiter fra nordnorsk visekunst.

Gåte spiller på FINN Rytmen! Foto: Cathrine Dilner Hagen

FINN Rytmen

I Nordic Hall disse spille:
Kaizers Orchestra, Gåte, Kimmo Pohjonen Kluster, Fairport Convention, Mikael Wiehe, Bel Canto.

Sørvest kuling

Klovnen Per Inge Torkelsen og nidviseforfatteren Tor Arne Johnsen tar pulsen på festspillbyen og befolkningen langt mot nord.

Rebusteater - Barnas Festspill. Foto: Øyvind Bratt/Rana Blad

Ung

Ungdommen vil sette sitt preg på byen med et 1000 kvadratmeter stort telt i sentrum. Nærmere 200 kreative ungdommer - deltakere fra Nordnorsk Ungdomskulturfestival - NUK, Ungdommens kulturmønstring (UKM) og andre - fra hele landsdelen vil hver kveld fra tirsdag til fredag fylle scenen i teltet. Mandag spiller Gåte egen ungdomskonsert uten aldersgrense i Nordic Hall.

Barnas Festspill

Barnas Festspill byr i år også på et variert programtilbud med musikk, teater, film, tokt med sjørøverskuta "Anna" og verksteder der barn får skape noe selv.Det spøker for åpningen av Barnas Festspill. "Uhu" kommer nemlig på feriebesøk til festspillene.

LENKER
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no