skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

10 års fengsel for konedrap

Senja tingrett har dømt en 33 år gammel mann fra Finnsnes til 10 års fengsel for forsettlig drap på sin kone.

Publisert 05.09.2003 14:52. Oppdatert 05.09.2003 15:31.
Av: Arild Moe

Huset hvor drapet fant sted i januar i år.
Den russiske kvinnen ble drept med et hagleskudd natt til 9. januar i år. Dommen omfatter også bruk av narkotika. Mannen må betale hver av de to etterlatte barna til kvinnen 250.000 kroner i oppreisning.

Retten er enstemmig i sin dom og har altså funnet bevist at 33-åringen skjøt og drepte sin russiske kone, at han var ruset på hasj, og at han har truet sin kones datter.

Forsett

Det sentrale bevistema var om tiltalte i gjerningsøyeblikket handlet med forsett eller ikke. Retten fester ikke lit til tiltaltes forklaring om at han trodde våpnet ikke var ladd og at sikringen gikk av i håndgememenget og at skuddet således gikk av ved et uhell. Retten legger også vekt på at denne forklaringen avviker sterkt med den han ga i det første politiavhøret. Der vedgikk han å ville ta livet av henne for deretter å skyte seg selv.

Barna vitnet

Retten har lagt vesentlig vekt på vitneforklaringene til de to barna på 13 og 16 år og mener det er hevet over enhver rimelig tvil at mannen handlet med viten og vilje. Likedan er retten ikke i tvil om 33-åringen truet datteren til avdøde. Mens aktor mente mannen må betale de to barna 300.000 kroner hver i oppreisning, har retten satt beløpet til 250.000, altså 500.000 tilsammen.

Anker dommen

33-åringens advokat John Kristian Elden er i dag i Praha og har ikke lest dommen. I en kort kommentar sier han til NRK at dommen vil bli anket til lagmannsretten til full ankeforhandling.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM FINNSNES-DRAPET

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no