skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Valg 2003 Troms 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms > Valg 2003 Troms
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Troms og Finnmark
Krognessvn. 29
9291 Tromsø

Tlf: 77 66 12 00
Fax: 77 66 12 84
 
 



 
Eva Ottesen fra Arbeiderpartiet vil i morgen bli valgt til ny ordfører i Gratangen. Det må foretas omvalg fordi han som ble ordfører i høst, har trukket seg på grunn av sykdom. Arbeiderpartiet har inngått avtale med Fremskrittspartiet om ordførervalget i Gratangen.

Lokalvalg på Svalbard

På Svalbard blir det lokalvalg førstkommende søndag og mandag. Forrige valgvinner ser for seg samarbeid med Arbeiderpartiet for å sikre flertall.


Fylkesrådet er klart

Medlemmene i det nye fylkesrådet i Troms er nå klart. Paul Dahlø fra Ap blir leder.

Udemokratisk valg

FrP i Harstad ber sine partikamerater på Stortinget foreslå å endre kommuneloven for å få slutt på politisk hestehandel om politiske verv i kommunestyrene etter valg.

Halvorsen ordfører i Lavangen

Bernhard Halvorsen fra Senterpartiet blir ny ordfører i Lavangen.

Ny ordfører i Gratangen

Håkon Kristiansen fra Arbeiderpartiet blir ny ordfører i Gratangen, og det takket være et valgteknisk samarbeid med Fremskrittspartiet.

Partistrid i Kvænangen

Senterpartiets ene representant i Kvænangen kommunestyre, Odd Hansen, nektet å følge flertallet i sitt eget kommuneparti. Han stemte for at Høyres Harald Olsen
fortsetter som ordfører.

Ny ordfører i Storfjord

Hanne Bråthen fra Senterpartiet blir ordfører i Storfjord. Torsdag kveld ble Senterpartiet, SV, KrF og Frp enig om et samarbeid i kommunestyret. Tove Einebakken Dreyer SV blir
varaordfører.

Tøllefsen lover å slåss

Thor Tøllefsen er valgt til Kystpartiets første ordfører noensinne. Med makta i Karlsøy lover veteranen å slåss for distriktene.

Troms får fylkesregjering

Troms fylkeskommune innfører parlamentarisme og får nå en fylkesregjering. Etter at SV trakk seg blir det Kystpartiet som sikrer flertallet i fylkestinget sammen med Arbeiderpartiet, Krf og Senterpartiet. Leder for det nye fylkesrådet, Paul Dahlø fra Arbeiderpartiet lover en mer dynamisk politikk.

Nordreisa får Frp-ordfører

Nordreisa får Nord-Norges første Frp-ordfører. Det er klart etter forhandlingsmøte mellom Høyre, Krf. og Frp. i dag. John Karlsen blir ny ordfører i Nordreisa kommune, etter å ha gjort et brakvalg.

SV brøt forhandlinger

Det ble i går kveld brudd i forhandlingene i Troms om makta i fylkeskommunen. SV sa nei til opplegget av verv som ble presentert av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti, sier SVs førstekandidat Pål Julius Skogholt.

Uklart i flere kommuner i Troms

Ei uke etter valget er det i mange av kommunene i Troms fortsatt ikke avklart hvem som blir ny ordfører, og hvilke partier som skal samarbeide. Her finner du en oversikt over hva som skjer i de 25 kommunene i fylket.

Åpent om ordfører i Karlsøy

Det er helt åpent hvem som blir ordfører i Karlsøy etter at Kystpartiet gjorde et kjempevalg, og fikk flest representanter inn i kommunestyret. Nå er det aktuelt for SV og Arbeiderpartiet å innlede forhandlinger med Fremskrittspartiet for å unngå at Thor Tøllefsen blir ordfører.

Sp i Harstad på vippen

Senterpartiet i Harstad kan komme til å kreve varaordførerposisjonen. Partiet fikk 10.1 prosent av stemmene og er dermed største sentrumspartiet i kommunen. Det sier 1. kandidat i partiet, Noralf Leitring.

10 SISTE NRK TROMS
30 SISTE VALGNYHETER FRA HELE LANDET
 

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE
Kvænangen Nordreisa Skjervøy Karlsøy Lyngen Gaivuona suohkan-Kåfjord Storfjord Tromsø Balsfjord Målselv Lenvik Sørreisa Dyrøy Bardu Salangen Berg Torsken Tranøy Bjarkøy Ibestad Skånland Gratangen Lavangen Kvæfjord Harstad

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no